Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Στο κλειστό γυμναστήριο οι μετανάστες - Αγωνία για τους άλλους 8

μετανάστες Ιεράπετρα

Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες οι 32 εκ των 37 διασωθέντων μεταναστών που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος, 60 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Κρήτης. 

Συνολικά στο σκάφος επέβαιναν 45, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι στις Αρχές.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο σηκώθηκε από τη Ρόδο αλλά και παραπλέοντα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, από τους 37 διασωθέντες, οι 32 διασώθηκαν από δεξαμενόπλοιο που έπλεε κοντά στην περιοχή και μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα ενώ οι υπόλιποι πέντε που διασώθηκαν από το ελικόπτερο Super Puma μεταφέρθηκαν στην Κάρπαθο.

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας οι μετανάστες
Στο λιμάνι της Ιεράπετρας οι μετανάστες

Οι διασωθέντες μετανάστες, που κατά πληροφορίες στην πλειοψηφία τους είναι από το Ιράκ, υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού ενώ το που θα μεταφερθούν, είναι κάτι που οι αρμόδιες Αρχές θα το αποφασίσουν στη συνέχεια. 

Η έρευνα τώρα συνεχίζεται για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι οκτώ που επέβαιναν στο σκάφος.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πρόστιμα και λουκέτα σε επιχειρήσεις αλλά και σε "πονηρό" που "'έσπασε" την καραντίνα

Γουργούθακας: Το βαθύτερο σπήλαιο της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Ράδιο Κρήτη για τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER