Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Οργή για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος

ελας

Με κάθε τρόπο αναμένεται να αντιδράσει η δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου στην αποψίλωση των υπηρεσιών της με τελευταία αρνητική εξέλιξη την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Α.Τ Νεάπολης, όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Χθες, συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και ομόφωνα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Αντώνη Ζερβό, να προχωρήσει σε προσφυγή ακόμη και στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας για το θέμα. Όπως είπε ο κ. Ζερβός στο «Ράδιο Κρήτη» και την Ελένη Μπουρμά: «Μετά τις αστυνομικές υπηρεσίες, όλοι φοβούνται ότι με το προσφυγικό και τη μεταφορά των φυλακών στις Κουρουνες, το πρόβλημα της αστυνόμευσης θα είναι εκρηκτικό. Πώς είναι δυνατόν να καταργούν το Α.Τ της Νεάπολης αφήνοντας ακάλυπτη μία τεράστια περιοχή με γνωστά τα φαινόμενα της παραβατικότητας και με μία σειρά ιδιαιτερότητες;»
Ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι σε συνεννόηση με τον Λασιθιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Θραψανιώτη, που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση, θα επιχειρηθεί, ως ύστατη λύση, μία συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και από εκεί και πέρα, θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση. «Θέλουν να μας χρυσώσουν το χάπι, με την παρουσία ΤΑΕ στην περιοχή. Θα μας βρουν απέναντί τους. "Ό,τι κάνουν γίνεται χωρίς σχεδιασμό και πλάνο", τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Τεράστιες ζημιές σε καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς από τη φωτιά (βίντεο)

φωτιά δημοτική αγορά

Στο πλευρό των τριών καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, τα μαγαζιά των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε και δεν μπορούν να λειτουργήσουν, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε πως από τη μία θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν κάποια κονδύλια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και από την άλλη πως το μεγάλο έργο της Δημοτικής Αγοράς δεν επηρεάζεται από την πυρκαγιά και προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες.

Από πλευράς τους, οι τρεις καταστηματάρχες, των οποίων τα μαγαζιά υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, προσπαθούν να… συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί! Παράλληλα, ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που όχι μόνο βρέθηκε άμεσα στον τόπο της πυρκαγιάς, αλλά έσβησε σε πολύ σύντομο χρόνο την φωτιά.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, έκανε λόγο για “μαύρη” ημέρα, ενώ ευχαρίστησε και αυτός την Πυροσβεστική Υπηρεσία που πρόλαβε τα χειρότερα. Παράλληλα, στάθηκε και στην αρωγή του Δημάρχου Χανίων, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στα τρία καταστήματα.

πηγή: parakritika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για τους νέους αντιπεριφερειάρχες

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες