Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με τελεφερίκ στον δημοφιλή αρχαιολογικό προορισμό

Δικταίον Άντρον

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, πραγματοποιώντας μια σειρά ραντεβού συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών –Οικονομικών, Δημήτρη Τζιράκη.

Ο Γιάννης Στεφανάκης επισκέφθηκε στο γραφείο της, το βράδυ της Τετάρτης, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, για μια σειρά από νευραλγικά ζητήματα που σχετίζονται με το σπήλαιο του Δία ,το Δικταίον Άντρον ,στο Ψυχρό ,αλλά και για τη γενικότερη πολιτιστική-ιστορική κληρονομιά του Οροπεδίου Λασιθίου ,με φόντο τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνάντηση με την Υπουργό συμμετείχε και ο γνωστός αρχιτέκτονας της Αμφίπολης, Δρ. Μιχάλης Λεφαντζής

Μεταξύ των προτάσεων που έθεσε η Υπουργός και η οποία τίθεται ήδη σε προτεραιότητα είναι η δημιουργία επίγειου τελεφερίκ που θα συνδέσει την είσοδο του Δικταίου με την πλατεία Ευρώπης, και θα διευκολύνει τη μετάβαση των επισκεπτών λαμβάνοντας ως πρώτη προτεραιότητα τους επισκέπτες ΑμΕΑ. Ακόμη, προτάθηκε και συζητήθηκε εκτενώς η ψηφιοποίηση του μυθολογικού αλλά και ιστορικού υλικού που θα φιλοξενείται στο κτήριο Ξενία στους πρόποδες του μυθολογικό σπηλαίου του Δία.

Από τη συνάντηση με την κ.Μενδώνη
Από τη συνάντηση με την κ.Μενδώνη

Οι συνεχιζόμενες αρχαιολογικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Πλάτης, και του Δικταίου, τυγχάνουν της αμέριστης και έμπρακτης στήριξης της Υπουργού στις διαδικασίες καθώς και του επιστημονικού ενδιαφέροντός της ,ήδη από το 2016, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την κα. Μενδώνη για την έμπρακτη συμβολή της και την αξιέπαινη προσφορά της στην ανάδειξη του Μινωικού Πολιτισμού ,και προσκάλεσε τόσο την ίδια όσο και τον Δρα. Μιχάλη Λεφανζή στο Οροπέδιο Λασιθίου,.

Από τη συνάντηση με το γ.γ του υπ.Πολιτισμού
Από τη συνάντηση με το γ.γ του υπ.Πολιτισμού

Επίσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Γενικό Γραμματέα, κο. Διδασκάλου, και τον γνωστό αρχιτέκτονα της ΔΑΑΜ , Δρα. Μιχάλη Λεφαντζή , σε μια συνάντηση προετοιμασίας στο πλαίσιο της καθόδου του Γενικού στην Κρήτη το επόμενο διάστημα, ώστε μαζί με την επίσκεψη στο αεροδρόμιο Καστελίου να ακολουθήσει η επίσκεψη στο Δικταίον Άντρον και την Πλάτη, δια την περαιτέρω ανάδειξη στο μέλλον του βασικότερου αρχαιολογικό χώρου της Κρήτης μετά την Κνωσό ,που,όπως και αυτή, ισαπέχει από το καινούριο αεροδρόμιο της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της 2ήμερης επίσκεψης του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών ,Θοδωρή Λιβάνιο, και η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη χρηματοδότηση των μονάδων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και κατασκευής αποχετευτικών δικτύων του Δήμου (Τζερμιάδων κ.λπ.).

Από την συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Λιβάνιο
Από την συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Λιβάνιο

Επίσης, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας, οι αναπλάσεις οικισμών, καθώς και η γενικότερη ενίσχυση του Δήμου με τακτικό μόνιμο προσωπικό, ζήτημα που η τωρινή Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιλύσει.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει τις προθέσεις του ΤΕΑΥΦΕ

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει λάβει γνώση από ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών του κλάδου του Φαρμάκου της πρόθεσης της διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ να εκδιώξει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την Ένωση Συνταξιούχων από τα γραφεία τους με πρόσχημα «την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου».

Για το ΕΚΗ αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας  χωρίς πρακτικό και μετρήσιμο όφελος για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους δεν είναι αξιοποίηση. Η διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ταμείου αλλά υπάλληλος των ασφαλισμένων που το συντηρούν με τις εισφορές τους γι αυτό και πρέπει να υπάρξει διάλογος με τις Ομοσπονδίες. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκλαμβάνει αυτή την ενέργεια ως προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και κατάργηση του κοινωνικού ελέγχου. Το ΕΚΗ θα συμπαρασταθεί σε κάθε ενέργεια των  Σωματείων που διώκονται  για προάσπιση  των εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Οι αγωγές εξώσεως που κατατέθηκαν από το ΤΕΑΥΦΕ στην Ένωση Συνταξιούχων, στο Συνδικάτο Φάρμακου και στην ΠΟΙΕΦΣΕΚ και εκδικάζονται την ίδια ημέρα (8.10.2020), θέλουμε να τονίσουμε σε αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά την «αξιοποίηση της ακίνητης περιούσιας των ασφαλισμένων» σαν δική τους υπόθεση ότι δεν είναι ιδιόκτητες του Ταμείου! Ιδιοκτήτες του ταμείου είναι οι ασφαλισμένοι – εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι με τις εισφορές που έχουν καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ δεν έχει το δικαίωμα να λειτουργεί αυθαίρετα και καταχρηστικά είς βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων".