Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Η 26χρονη Ιωάννα παλεύει για τη ζωή της και χρειάζεται τη βοήθειά μας

γυναίκα νοσοκομείο

Mάχη για τη ζωή της δίνει η 26χρονη Ιωάννα από το Χαμέζι Σητείας, η οποία διαγνώστηκε με διάχυτο όγκο στον εγκέφαλο. Η κοπέλα νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση σε κλινική στο Αννόβερο, ωστόσο το κόστος των 50.000 ευρώ και μάλιστα προκαταβολικά, είναι απαγορευτικό για την οικογένειά της.
Με τη βοήθεια του κόσμου όμως, συγκεντρώθηκαν 32.000 ευρώ και απομένουν άλλες 18.000 προκειμένου η Ιωάννα να διακομιστεί στη Γερμανία για την επέμβαση.
Φορείς, σωματεία, Σύλλογοι, εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα και η κοπέλα να κάνει εισαγωγή στην κλινική στις 10 Αυγούστου.

Κουτιά στήριξης υπάρχουν στα παρακάτω σημεία:

-Νοσοκομείο Σητείας
-ΕΛΤΑ Σητείας
-Πολεοδομία Σητείας
-Super Market Χαλκιαδάκης, Κολονέλος Σητείας
-Τράπεζα Πειραιώς, υποκατάστημα λιμανιού
-Ιατρείο Νικολάου Σαρουλάκη, Καποδίστρια Ιωάννη & Επισκόπου Ζαχαρία 
-Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας Μαρία Καζαμία, Σακκαδάκη 11
-Φαρμακείο Ζωγραφάκη-Κουτσοδόντη, Βιτζ. Κορνάρου & Σακκαδάκη 9
-Κατάστημα παιδικών ρούχων ORCHESTRA, Ελ. Βενιζέλου 18
-Wind Σητείας, Ελ. Βενιζέλου 8
-Κέντρο τύπου Αφοι Καρνιαδάκη, Παπαναστασιου 11
-Κομμωτήριο Μιχαήλ Βοσκάκη, Ελ. Βενιζέλου 13
-Παραδοσιακό καφενείο "Το Σχολαρχείο", Ν. Πλαστήρα 142
-Mini Market Κων/νου Κορνάρου, Γ.Γεννηματά 21
-Ταβέρνα "Πλατεία" στο Πισκοκέφαλο (στου Ραμουτζή)
Και στο Παλαίκαστρο:
Φαρμακείο Παλαικάστρου
Cafe-Bar EXODOS, πλατεία Παλαικάστρου
Mini Market Γεωργία, Γεωργία Μαστοράκη
Surf Βeach Βar, Κουρεμένος

Για τον σκοπό αυτό, είναι επίσης ενεργός ο παρακάτω λογαριασμός:
Δικαιούχοι: Iωάννα Κουνδουράκη - Λιλίκα Χατζάκη
Alpha Bank 
Αριθμός Λογαριασμού: 917002101027259 
IBAN GR93 0140 9170 9170 0210 1027 259

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Προχωρά η διαδικασία για την αποκατάσταση των ζημιών

δήμος μινώα πεδιάδος

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υποδομών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών αναφορικά με την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών του Δήμου μας και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6-7ης Νοεμβρίου 2020 στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Με την εν λόγω απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1763/28-4-2021/τχ Β’, οριοθετούνται ως πλημμυρόπληκτες περιοχές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας: α) όλη η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και β) οι Κοινότητες Βόνης, Ζωφόρων και Θραψανού της Δημοτικής Ενότητας Θραψανού ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες του θέματος, που έπληξαν τις προαναφερόμενες περιοχές, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Ν. Χανίων).

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/- στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίων που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, όπως καταθέσουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ως άνω αρμόδια Υπηρεσία εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών (από την 28/4/2021), εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

Για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή, οι πληγέντες θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της έκθεσης αυτοψίας του κτιρίου. Για απευθείας έκδοση Άδειας Επισκευής η προθεσμία ορίζεται στο ένα (1) έτος (από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ) όπως επίσης σ’ ένα (1) έτος ορίζεται και η προθεσμία για κατάθεση αίτησης για έκδοση άδειας επισκευής χωρίς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.

Η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής ανακατασκευής αφορά οικίες και βοηθητικούς χώρους αυτών, ιερούς ναούς και κωδωνοστάσια, κτίρια κοινωφελούς χρήσης, αποθήκες, στάβλους, αγροικίες εποχιακής χρήσης καθώς και κτηνοτροφικές μονάδες και επαγγελματικούς χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, τους όρους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στον Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Ν. Χανίων), Δ/νση: Γολγοθά 2, Όαση Βαρυπέτρου Χανίων και στο Τηλέφωνο: 28210 29287.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στην Κρήτη

Χωρίς σφαγεία Ηράκλειο και Λασίθι και μια εταιρεία ... "φάντασμα"

Στην Κρήτη ο Στέλιος Πέτσας - Επαφές με Αρναουτάκη, Κουράκη και Δημάρχους