Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Έπαθε εγκεφαλικό και τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

Εντατικη

Καθοριστικη ήταν για μία ακόμα φορά η άμεση επέμβαση των εθελοντών Δασωστών στη Σητεία, για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού το οποίο ανέδειξε για μία ακόμα φορά τις τραγικές ελλείψεις στον τομέας της υγείας. 

Οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, κλήθηκαν από την αστυνομία να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που έπαθε ένας 75χρονος άνδρας, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής:

"Σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:37, ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, λόγω απουσίας ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα ένας 75χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση ύστερα από πτώση στο οδόστρωμα. Η ομάδα μας κινητοποιήθηκε άμεσα φτάνοντας εγκαίρως στο σημείο με τρεις διασώστες και με τη χρήση φορείου, μετέφεραν στο νοσοκομείο με το διασωστικό όχημα της ΕΔΕΑΚ , τον 75χρονο άνδρα, συνοδεία περιπολικού του Λιμεναρχείου Σητείας . Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τους γιατρούς, λόγω και των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει".

Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης: 31.000 μάσκες και ζευγάρια γάντια για τους Δήμους της Κρήτης

μασκες υγειονομικο υλικο

Υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων παρέλαβε η ΠΕΔ Κρήτης, μετά από προμήθεια της ΚΕΔΕ.

Το υλικό αφορά 29.500 τμχ μάσκες και ισόποσα ζευγάρια γάντια όπου το επόμενο διάστημα θα διανεμηθεί στους Δήμους του νησιού μας, ενώ περίπου 1.500 τμχ θα παραμείνουν στην ΠΕΔ για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

Η κατανομή στους Δήμους θα πραγματοποιηθεί βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων.