Τετάρτη 11 ΔΕΚ 2019 00:54
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Έπαθε εγκεφαλικό και τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

Κρήτη: Έπαθε εγκεφαλικό και τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

Εντατικη

Καθοριστικη ήταν για μία ακόμα φορά η άμεση επέμβαση των εθελοντών Δασωστών στη Σητεία, για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού το οποίο ανέδειξε για μία ακόμα φορά τις τραγικές ελλείψεις στον τομέας της υγείας. 

Οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, κλήθηκαν από την αστυνομία να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που έπαθε ένας 75χρονος άνδρας, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής:

"Σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:37, ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, λόγω απουσίας ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα ένας 75χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση ύστερα από πτώση στο οδόστρωμα. Η ομάδα μας κινητοποιήθηκε άμεσα φτάνοντας εγκαίρως στο σημείο με τρεις διασώστες και με τη χρήση φορείου, μετέφεραν στο νοσοκομείο με το διασωστικό όχημα της ΕΔΕΑΚ , τον 75χρονο άνδρα, συνοδεία περιπολικού του Λιμεναρχείου Σητείας . Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τους γιατρούς, λόγω και των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει".

Διαβάστε επίσης. . .

Ιδιαίτερα αισθητός ήταν ο σεισμός
Όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα σκορπίσει στις Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου η Φιλαρμονική, στο πλαίσιο ενός...