Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Δυναμικές κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου

nosokomeio_ierapetras.jpg

Δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν λυθούν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του νοσκομείου Ιεράπετρας αλλά και συναντήσεις με τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο και τον αρμόδιο Υπουργό στην Αθήνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  κατά τη μονοθεματική συνεδρίασή του για το νοσηλευτικό ίδρυμα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παρόλες τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν για την επίλυσή τους, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες διεκδίκησης, παρουσία του  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, κ. Κυρίλλου, του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γ. Αρακαδάκη, των Περιφερειακών Συμβούλων, κ. Ι. Γουλιδάκη και κ. Ν. Δασκαλάκη, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Α. Τσικαλουδάκη, του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Α. Μαμαντόπουλου, εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα, της κας. Μ. Κτιστάκη, του υπεύθυνου του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, κ. Γ. Αγγελάκη, του προέδρου Επαγγελματοβιοτεχνών, κ. Ε. Ζουμπουλάκη, εκπροσώπου της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπάμπη Δραγασάκη, του πρώην Βουλευτή Λασιθίου, κ. Κ. Δερμιτζάκη, του πρώην επικεφαλής δημοτικής παράταξης, κ. Ε. Γερακιανάκη και άλλων. 

Μετά τις διεξοδικές τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Γ. Προϊστάκη, κ. Μ. Μαχαιρά, κ. Μ.Βιαννιτάκη και κα. Μ. Κοτσιφάκη, δημοτικών συμβούλων,  εκπροσώπων αρχών και φορέων που παραβρέθηκαν και μετά την ανάγνωση των επιστολών που απέστειλαν ο κυβερνητικός βουλευτής Λασιθίου, κ. Θραψανιώτης, καθώς και ο βουλευτής, κ. Πλακιωτάκης, έγιναν αναφορές στις μέχρι σήμερα εξελίξεις και τα συνεχιζόμενα προβλήματα και κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή του προέδρου της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας. 

Παράλληλα μετά και από την πρόταση του Δημάρχου αποφασίστηκε η μετάβαση στο αρμόδιο Υπουργείο διευρυμένης επιτροπής στην οποία θα μετέχουν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ο Μητροπολίτης Ιεραπύντης & Σητείας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, ο Αναπληρωτής Διοικητής, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα προκειμένου να τεθούν εκ νέου στον αρμόδιο Υπουργό τα προβλήματα του ιδρύματος και να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για άμεσες ενέργειες, ενώ το συμβούλιο αποφάσισε για δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας, εφόσον δεν δοθούν έμπρακτα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι απαιτούμενες λύσεις. 

Κατά τη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας καταδίκασε επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις της διοικήτριας  ΥΠΕ Κρήτης, κας. Μαυρομάτη αναφορικά με το ρόλο της αυτοδιοίκησης στο θέμα του Νοσοκομείου. 

Μετά και τη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης  σχολίασε σε δηλώσεις του τα όσα ανέφερε για το θέμα η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, κα. Μαυρομάτη 
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Και βέβαια η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ρόλο και λόγο σε θέματα υγείας και μάλιστα, όταν αυτά  αφορούν δομές που λειτουργούν στα όριά της. Και βέβαια ο Δήμος Ιεράπετρας πρέπει να έχει λόγο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Τα όσα δήλωσε η κα. Μαυρομάτη δείχνουν μονάχα την παντελή έλλειψή διάθεσης συνεργασίας τη στιγμή που οι δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται και τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουνε εις βάρος των Ιεραπετριτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας». 

«Εκπροσωπώντας τον Δήμο Ιεράπετρας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε για τον πολίτη της Ιεράπετρας» απαντά ο Δήμαρχος στην κα. Μαυρομάτη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ο πολίτης της Ιεράπετρας να αποτελέσει σε καμία περίπτωση έρμαιο στα χέρια καμίας διοίκησης, καμίας Κυβέρνησης, καμίας πολιτικής» καταλήγει ο Δήμαρχος.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

σχολείο κορωνοϊός

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται από το πρωί στο Ηράκλειο, και κυρίως οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο στο Αρκαλοχώρι, προκάλεσαν έντονη ανησυχία.

Οπώς δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη, δόθηκε εντολή για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Ηρακλείου.

Το ίδιο αποφασίστηκε και στον Δημο Αρχανών Αστερουσίων, όπως είπε στο ekriti ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης.

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου για το υπόλοιπο του υπόλοιπου σχολικού προγράμματος τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ολοήμερα τμήματα, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής ακολουθίας.

Η απόφαση αφορά επίσης Δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και τα ΚΔΑΠ.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί απόφαση για κλείσιμο των σχολικών μονάδων σε όλο τον Δήμο Γόρτυνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πότε θα πιστωθούν οι επιδοτήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Πρόβλημα με τους βοσκότοπους

Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν πάνω από 7.000 ευρώ

Αρκαλοχώρι: Αγωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα

87 και 85 ετών αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους!

ESPA BANNER