Κρήτη

Λασίθι

Κάλεσμα στους κατοίκους του Μακρύ Γιαλού που επλήγησαν από τη θεομηνία

καταστροφές ανατολική κρήτη

Kάλεσμα στους πληγέντες από την τελευταία θεομηνία που έπληξε την Κρήτη απευθύνει ο Δήμος Ιεράπετρας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ΔΕ Μακρύ Γιαλού που έχουν υποστεί ζημιές  σε κτίρια ή επιχειρήσεις να προσέλθουν άμεσα στο κτίριο του Δημαρχείου στον Μακρύ Γιαλό προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για να γίνουν οι σχετικές  αυτοψίες .

Αιτήματα θα παραλαμβάνονται από την κ. Σωφρονά Αικατερίνη τηλ. 2843340914 και την  κ Αγγελική Καλαιτζάκη  τηλ. 2843340915  από τις 8.00 -15.00 τις εργάσιμες ημέρες.

Για την Δ.Ε. Ιεράπετρας  οι  αντίστοιχες αιτήσεις θα παραλαμβάνονται  στο  Κ.Ε.Π. Ιεράπετρας  από την κ. Δασκαλάκη Μαρία  από τις 8.00 -15.00 τις εργάσιμες ημέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε  διαφορετικό έντυπο αίτησης  θα γίνονται οι καταγραφές σε οικίες και οικοσκευές και σε άλλο έντυπο θα καταγράφονται οι ζημιές σε κάθε μορφή  επιχείρηση. 
 

Κρήτη

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κρητικός πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Ο Πέτρος Κουναλάκης

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.  

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.