Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με τις κοινωνικές δομές

κεθεα λογκο

Η πρώτη συνάντηση με τις κυρίες Μαριλένα Χατζάκη - Κοινωνική Λειτουργό και Βασιλική Κατσαβριά – Ψυχολόγο , έθεσε τις βάσεις για μια σταθερή συνεργασία των κοινωνικών δομών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. ΜΕΑ) με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Συζητήθηκε η οργάνωση δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για παροχές, υπηρεσίες, προγράμματα αλλά και τους στόχους και σκοπούς του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων με το τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, ξεκινά την λειτουργία παραρτήματος στην Ιεράπετρα σε χώρο στις εργατικές κατοικίες, ενέργεια που αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός για την περιοχή .

Η στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. στις δράσεις του , έρχεται να διαδεχτεί την στήριξη του δήμου στη δημιουργία του χώρου εγκατάστασης του . Η γνωριμία μας σήμερα είναι η αρχή μιας σταθερής και συνεχόμενης συνεργασίας μεταξύ των δυο δομών» όπως υπογράμμισε η κ. Σακαδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλήνιες: Ενημέρωση με μήνυμα στο κινητό για βαθμολογία και σχολή επιτυχίας

Κρήτη - Γαλάζιες Σημαίες 2021:Οι παραλίες του νησιού που βραβεύτηκαν

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

Από το σημείο της κατάρρευσης
Από το σημείο της κατάρρευσης

 

Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε
Το τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε

 

Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο
Ο δρόμος που βρίσκεται παλιό κτίριο

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα