Κρήτη

Λασίθι

"Ευχαριστώ" του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου

gkalapagkos,οριεβατικος
 Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδήλωσης «Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ των ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ», που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον βιολόγο-καθηγητή κ.ΚΑΛΟΥΣΤ ΠΑΡΑΓΚΑΜΙΑΝ για την εξαιρετική παρουσίαση, τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την χλωρίδα και πανίδα του μοναδικού οικοσυστήματος των νησιών και για την επικοινωνιακή αμεσότητα και τον πλούτο των εμπειριών και πληροφοριών που γενναιόδωρα μοιράστηκε μαζί μας.

Επίσης ευχαριστεί τον ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ για την παραχώρηση της αίθουσας στο κινηματοθέατρο REX, τα τοπικά ΜΜΕ(έντυπα & ηλεκτρονικά) και τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για την προβολή της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ», που πάντα παρουσιάζει τις δράσεις του Συλλόγου μας στις φιλόξενες σελίδες της.

Ευχαριστεί ακόμη τον κ ΝΙΚΟ ΜΠΑΛΟΘΙΑΡΗ για την δωρεάν παραχώρηση της μηχανής προβολής, καθώς και όσους φρόντισαν για τις τεχνικές ανάγκες της διοργάνωσης.
Κυρίως ευχαριστεί θερμά τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου, που με την πολυπληθή παρουσία τους και τη ζωντανή συμμετοχή τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό