Κρήτη

Λασίθι

"Ενα καράβι εθελοντές" καθάρισαν τη νήσο Χρυσή

Χρυσή

Με μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης ο Δήμος Ιεράπετρας έστειλε το μήνυμα της ανάγκης για προστασία του περιβάλλοντος και υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.
 
«Ένα καράβι Εθελοντές» συμμετείχαν στην ομώνυμη εθελοντική δράση καθαριότητας που πραγματοποιήθηκεστη νήσο Χρυσή το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, υποστηρίζοντας μια ουσιαστική προσπάθεια  που σκοπό είχε να καταδείξει την ανάγκη αλλά και τησημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας.
 
Με την υποστήριξη της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας και του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» και τη συμμετοχή αρκετών εθελοντών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία συντονισμένες παρεμβάσεις καθαριότητας σε σημεία της νήσου Χρυσής, υπενθυμίζοντας έτσι τη συλλογική ευθύνη για τη διατήρηση και προστασία της φυσικής κληρονομίας.
 
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής ο οποίος και συντόνισε την εν λόγω δράση «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά ο Δήμος Ιεράπετρας πραγματοποίησε και η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας συντόνισε στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.Στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης, συλλογικής ευθύνης και εποικοδομητικής συνεργασίας με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε μια ουσιαστική δράση σε ένα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μέγιστης περιβαλλοντικής αξίας μέρος του δήμου Ιεράπετρας, τη νήσο Χρυσή, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα για την προστασία και διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομίας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη δράση, καθώς και την εταιρεία  του κ. ΧινόπουλουCretanDailyCruisesγια τη δωρεάν μεταφορά. Με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, υποστηρίζουμε ενεργά κάθε δράση και πρωτοβουλία που αφορά  την προστασία του» κατέληξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του δήμου Ιεράπετρας, κ. Αργύρης Πανταζής.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER