Κρήτη

Λασίθι

Δεσμεύσεις της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως για το μουσικό γυμνάσιο

Καλαντζάκης- Κεραμέως

 
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με θέμα την άρση αναστολής και την άμεση λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.
 
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως παρουσία του υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του κ. Θανάση Χηνόπουλου, της κ. Ελένης Βλάσση, της προέδρου της κοινότητας Καβουσίου κ. Μαρίας Χαλκιαδάκη και του πρώην προέδρου κ. Γιάννη Ρεμεδιάκη, μεταφέροντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για την άρση της αναστολής λειτουργίας και την παράταση των εγγραφών του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι.
 
Η υπουργός δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά με την πλήρη στήριξή της ώστε το μουσικό γυμνάσιο στο Καβούσι να γίνει ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της χώρας.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της λειτουργίας στο Δήμο Ιεράπετρας του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία θα είναι άμεσα στην πλήρη διάθεσή της Υπουργού καθώς η ίδια δήλωσε ελλιπώς ενημερωμένη για το θέμα.
 
Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης: 
 
«Παρά την τεράστια συνολική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει, η απόφαση για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου είχε ήδη ληφθεί ερήμην μας ανεξαρτήτως των επιδιώξεων και των ενστάσεών μας.
 
Η έκβαση της υπόθεσης είναι άδικη και δυσάρεστη για όλο το νομό Λασιθίου, καθώς το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας ετεροκαθορίστηκε χωρίς να ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.
 
Όσον αφορά το τμήμα Φυσικοθεραπείας στον Δήμο Ιεράπετρας οι υπηρεσίες του Δήμου τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσουν και θα παρέχουν στην Υπουργό Παιδείας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πλήρη ενημέρωσή της ώστε να μπορέσουμε να πιέσουμε για την άμεση έναρξη λειτουργίας του.
 
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πλακιωτάκη για τη γενικότερη συνεργασία και τη δέσμευσή του ότι θα στηρίξει την πρότασή μου για ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου στην κοινότητα Καβουσίου.
 
Ξεκινάμε άμεσα τη μελέτη για το νέο αυτό μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο Ιεράπετρας ώστε να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό.»
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon