Κρήτη

Λασίθι

Άρωμα Χριστουγέννων στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου

dsc_0695.jpg

Μυρωδιές και άρωμα Χριστουγέννων, "μύρισε" σήμερα το ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου, με αφορμή την δράση που ανέλαβαν τα μέλη του, για την παρασκευή μελομακάρονων, τα οποία θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες σε ωφελούμενες από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (ΟΚΥΔΑΝ) οικογένειες.

O αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο οποίος συντονίζει τις δράσεις που αναμένεται ν΄αναληφθούν την εορταστική περίοδο,  σε δηλώσεις του, εξήρε την  προσπάθεια των μελών του Κέντρου, τόσο για την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών (60 κιλά), όσο και για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, να πλέξουν σκούφους, γάντια και κασκόλ που θα διατεθούν τόσο στις ωφελούμενες από τον Οργανισμό οικογένειες, όσο και στον Σύλλογο: " Το χαμόγελο του Παιδιού". 

Να σημειώσουμε ότι την προσπάθεια του Δήμου, συνδράμουν οι παιδικοί σταθμοί του Αγίου Νικολάου, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής. 

Ήδη ο Οργανισμός, έχει ολοκληρώσει την διαδικασία για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και δώρων στα παιδιά των παραπάνω οικογενειών, ενώ και τις επόμενες μέρες όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί δράση, ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την συνδρομή των εθελοντών του Δήμου και του Ερυθρού Σταυρού.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κόλπος Δερματά και Ίδης συζητώνται στη Λότζια

Η Λότζια

Το “πάγωμα” των εργασιών στον Κόλπο του Δερματά, η εργολαβία ανάπλασης στον πεζόδρομο της Καλοκαιρινού- Ίδης και επεξηγήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, είναι τα τρία θέματα που θα συζητηθούν αύριο (22/1), στη μια το μεσημέρι, μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη Λότζια.

Την πρόσκληση για τη διαπαραταξιακή σύσκεψη και την ατζέντα των θεμάτων απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του Πέτρου Ινιωτάκη με την οποία ζητείται από την δημοτική αρχή “ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής του Κόλπου του Δερματά ως Τουριστικής Μαρίνας “, καθώς και η εκκίνηση των διαδικασιών έκδοσης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης και της έγκρισης κατασκευής έργων όπως προβλέπει η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη