Κρήτη

Λασίθι

Τσίπρας από Άγιο Νικόλαο: Τόπος με πολύ σημαντικές δυνατότητες

τσιπρας Λασιθι

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που ξαναβρίσκομαι στο Λασίθι και ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο, έναν τόπο με πολύ σημαντικές δυνατότητες, έναν τόπο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Ήλθα εδώ για να συζητήσω με τους φορείς τα προβλήματα, να ακούσω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, αλλά και να παλέψουμε μαζί για να βρούμε λύση στα προβλήματα αυτά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη. 

«Δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να ξεπεράσουμε σιγά-σιγά την κρίση. Πρόθεσή μας είναι να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχει ο τόπος για να προχωρήσουμε στο μεγάλο όραμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες. Θα έχω την ευκαιρία να κουβεντιάσω, να ακούσω και να ψάξουμε, να δώσαμε λύσεις στα προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά, αλλά είναι γνωστή και η διάθεση να βρούμε λύση», πρόσθεσε. 

Τσιπρας Κριτσα

Τσιπρας Κριτσα, by gpapadakis

Τσιπρας Κριτσα

Τσιπρας Κριτσα, by gpapadakis

Τσιπρας Κριτσα

Τσιπρας Κριτσα, by gpapadakis

τσιπρας Λασιθι

τσιπρας Λασιθι, by gpapadakis

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Συνεταιρισμό της Κριτσάς.

O πρωθυπουργός ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού της Κριτσάς όπου εκεί μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το λάδι. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε ως "πυρηνική ενέργεια της Κρήτης για την οποία θα έπρεπε να καταφθάνουν εκατομμύρια επισκέψεις στο νησί".

Νωρίτερα απαντώντας σε ερώτηση σχετική με σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η ΝΔ ψάχνει να βρει τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντιτάχθηκε στην απόφαση μας να δώσουμε τη 13η σύνταξη, 629 εκατ. ευρώ, που είναι σχεδόν πέντε φορές περισσότερα απ όσα κόπηκαν στο ΕΚΑΣ, δυστυχώς με δεσμεύσεις που μας είχαν υποχρεώσει αυτοί, οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου και δεν καταφέραμε να πάρουμε πίσω μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015. Αντιτάχθηκε, λοιπόν, σε κάτι που ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη και όχι άμεσα, στην αρχή είπε θα το στηρίξουμε. Αλλά μόλις υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από κάποιες ακραίες φωνές εντός των δανειστών, άλλαξε θέση. Όλοι, λοιπόν, κρινόμαστε και κρίνονται και αυτοί από τον ελληνικό λαό και πιστεύω πως ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του». 

Σε σχέση με την αυριανή ημέρα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Υλοποιούμε μία δέσμευση ακριβώς επειδή έχουμε τη δυνατότητα να την υλοποιήσιμε και είμαστε απόλυτα μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας. Τα χρήματα αυτά δεν μας τα χάρισε κανείς είναι χρήματα που καταφέραμε να εξοικονομήσουμε με βάση τη συμφωνία και με βάση την υπεραπόδοση των εσόδων έναντι στόχων, εξαιτίας του γεγονότος ότι εμείς στοχευμένα δουλέψαμε για να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση από τις λίστες της φοροδιαφυγής, από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και από άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που κάναμε αυτό το διάστημα». 

«Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά πως είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας ότι υπερβαίνει την απόδοση των στόχων με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που είναι η κυρίαρχη- διότι υπάρχει Δημοκρατία στην Ευρώπη, είναι κυρίαρχες οι κυβερνήσεις- να αποδίδονται τα χρήματα εκεί που αποφασίζει η κυρίαρχη κυβέρνηση. Και η δική μας κυβέρνηση τα αποδίδει εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, στους ανθρώπους που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης», συμπλήρωσε. 

τσιπρας Λασιθι

τσιπρας Λασιθι, by gpapadakis

«Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, θέλω να πω ότι δεν με ανησυχούν ιδιαιτέρα. Περιμένουμε χρόνια τώρα για το αυτονόητο που προβλέπεται από τις συμφωνίες και την τελευταία συμφωνία του '15, δηλαδή για τα μέτρα απομείωσης του χρέους, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τον προηγούμενο Μάιο όταν και ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

«Το ζήτημα δεν είναι αν θα υπάρξει ή όχι μία μικρή καθυστέρηση. Το ζήτημα είναι πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς παράλογες απαιτήσεις για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά, που είναι ένα βήμα πριν το τέλος το οριστικό της κρίσης», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι οι προβλέψεις για το 2017 είναι αισιόδοξες: «2,7% ανάπτυξη, 3,1% το 2018, είμαστε έτοιμοι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αρκεί κάποιοι να μην θέλουν να κρατάνε τα φτερά μας. Αν το επιθυμούν αυτό πρέπει να καταλάβουν- η Ευρώπη βρίσκεται σε μία τεράστια αβεβαιότητα- το να κρατάς καθηλωμένη μία εκ των χωρών της Ευρωζώνης είναι στην ουσία σαν να πυροβολείς τα πόδια σου». «Όποιοι ακραίοι αυτό δεν το έχουν καταλάβει οφείλουν να το κατανοήσουν. Οφείλουν οι ηγεσίες της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα και είμαι βέβαιος ότι θα τα πράξουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση πως κάποιοι λένε ότι η περιοδεία είναι προεκλογική, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτά είναι ανοησίες, προσθέτοντας πως το να βρίσκονται η κυβέρνση και ο πρωθυπουργός μπροστά στα προβλήματα, να μη διστάζει να ακούσει την κριτική των ανθρώπων, να συνομιλεί με τους φορείς, να ακούει και παράπονα, δεν είναι ζήτημα εκλογών και πρέπει να γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας. «Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της τετραετίας, έχουμε δρόμο μπροστά μας και οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή τον Σεπτέμβρη του 2019. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να έχουμε εκπληρώσει δύο μεγάλους στόχους: Την έξοδο από τα προγράμματα επιτροπείας- αυτό θα συμβεί στο μέσον της θητείας μας- και από κει πέρα το μεγάλο όραμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Αλ. Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριου του 2019

Είναι ανοησίες οι εικασίες ότι η περιοδεία στην Κρήτη είναι προεκλογική, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο. Είμαστε στην αρχή της 4ετίας και έχουμε δρόμο μπροστά μας, είπε ο κ Τσίπρας.

Οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στην ώρα τους τον Σεπτέμβρη του 2019 τόνισε ο πρωθυπουργός. Έως τότε πρέπει να έχουμε εκπληρώσει δυο μεγάλους στόχους ανέφερε. Την έξοδο από τα προγράμματα επιτροπείας που θα γίνει στη μέση της θητείας μας και το μεγάλο όραμα της παραγωγικής ανασυγρότησης της χώρας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.  

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών