Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Αναπροσαρμογή τελών για τους κοινόχρηστους χώρους

Αγιος Νικόλαος

Η κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) για το 2020, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγίου Νικολάου (5/12), που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα.

Πρόκειται για μια διαδικασία, που έχει επιβληθεί ήδη από το 2013 (περιγραφή ανά μήνα/τρίμηνο) των εσόδων και εξόδων του Δήμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, η διαδικασία αυτή, παρά του ότι αποτελεί ένα ακόμα στενό "κορσέ" - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - στην λειτουργία των δήμων μαζί με το Παρτηρητήριο, ωστόσο η οικονομική υπηρεσία κατάφερε την τελευταία εξαετία ν΄ανταπεξέλθει επαρκώς. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό, ο προυπολογισμός που στάλθηκε στο παρατηρητήριο, επέστρεψε εγκεκριμένος, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Δήμος, ακολουθεί τις υποδείξεις που δίνονται, προκειμένου  να μπορέσει να εγκρίνει το πρόγραμμα έργων και να υλοποιήσει οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.

Αναπροσαρμογή τελών κοινόχρηστων χώρων

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αναπροσαρμογής τελών στους κοινόχρηστους χώρους που συζητήθηκε στην παραπάνω συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι : "η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, στις δυσκολίες που υπάρχουν , ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, όπου επιχειρείται μια συνολική αναδιάταξη των κοινόχρηστων χώρων, ώθησε στο να γίνει δεκτό το αίτημα τους, αναφορικά με την μείωση των τελών κατάληψης δημοσίου χώρου, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεπεράσουν την δύσκολη χρονική περίοδο.

Θεωρούμε - ανέφερε χαρακτηριστικά - ότι η οριζόντια μείωση του 20% σε όλα τα καταστήματα και σ΄όλες τις περιοχές του δήμου, θα βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν αδυναμίες που σήμερα υπάρχουν.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Ρολόι στο κέντρο δείχνει ταυτόχρονα τη χειμερινή και τη θερινή ώρα!

ρολοι

Αυτό είναι το "ιστορικό" Ρολόι, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα από τα Λιοντάρια και απέναντι από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης, για να θυμίζει στους Ηρακλείώτες - και όχι μόνο - το ρολόι της εταιρείας Zenith που δέσποζε από το 1930 και ήταν ένα σημείο συνάντησης.

Δεν ξέρουμε αν η σύγχρονη εκδοχή του εντάσσεται στις ...έξυπνες εφαρμογές του Ηρακλείου, σίγουρα πάντως αποτελεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μια παγκόσμια πρωτοτυπία!

Και το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν απόψε (25/1) στις 20:26 ακριβώς:

Αν ανεβαίνει κανείς από τα Λιοντάρια προς τον "σταυρό" της πόλης, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι, είναι η ...θερινή, οι δείκτες δηλαδή δείχνουν 21:26!

Αν κάποιος κατεβαίνει από τον "σταυρό" της πόλης προς τα Λιοντάρια, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι είναι η (κανονική για την εποχή) χειμερινή, δηλαδή 20:26!

Για γέλια ή για κλάματα;