Κρήτη

Λασίθι

Αστυνομικά

Κρήτη: Αλκοτέστ όλο το 24ωρο από την Τροχαία

αλκοτεστ

Αλκοτέστ ακόμα και τις απογευματινές ώρες αλλά και όλο το 24ωρο, πραγματοποιεί εδώ και λίγες ημέρες η Τροχαία Αγίου Νικολάου, με αφορμή τα απανωτά τροχαία στους δρόμους της Κρήτης πολλά εκ των οποίων γίνονται επειδή οι οδηγοί έχουν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Τις τελευταίες ημέρες, το ekriti.gr έχει δεχθεί τηλεφωνήματα αρκετών οδηγών από την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τα οποία η Τροχαία κάνει ελέγχους σε ανύποπτες στιγμές. Πολλοί από αυτούς το βρήκαν ως κάτι το πολύ θετικό καθώς έτσι μπορεί να αποφευχθεί ένα τροχαία ατύχημα. Άλλοι πάλι, είχαν την απορία αν αυτό προβλέπεται από το νόμο. 

Όπως και να’ χει, το ekriti επικοινώνησε με την Τροχαία Αγίου Νικολάου, με τον Διοικητή, Αστυνόμο Β’  Πέτρο Ζερβάκη να επιβεβαιώνει τα όσα μας είχαν πει οδηγοί από την περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, περιπολικό της Τροχαίας πραγματοποιεί ελέγχους τόσο εντός της πόλης όσο και έξω από αυτή και πέρα από τις γνωστές ώρες οι οποίες συνήθως  είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι αυτό γιατί όπως λέει αυτήν την περίοδο, πολλοί οδηγοί που πηγαίνουν στα καζανέματα, καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έτσι μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο τους τον εαυτό όσο και τους υπόλοιπους που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Οι παραβάσεις είναι αρκετές, λέει ο κ. Ζερβάκης θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Κρήτης αυτή την περίοδο με τα καζανέματα, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. 

Γιώργος Ι. Παπαδάκης
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων