Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Νέα διοίκηση στο Σωματείο των Ξεναγών

κνωσός τουρίστες

Μετά τις αρχαιρεσίες της 25ης Οκτωβρίου 2017, του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, το νέο Δ.Σ. που εξελέγη, συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, ως εξής:

Πρόεδρος:                          Παπανικολάου Ευάγγελος
Αντιπρόεδρος:                    Παπαδόπουλος Γεώργιος
Γεν. Γραμματέας:               Κριτζά Ελευθερία
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας:  Γιακουμάκη Αικατερίνη
Ταμίας:                               Σαμαριτάκη Ελένη
Αναπλ. Ταμίας:                  Καλπουρτζής Γρηγόριος
Σύμβουλος:                        Παπαδάκης Εμμανουήλ

Κρήτη

Χανιά

Λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση του Ελαφονησίου

ελαφονησι

Στη λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου προχωρούν οι συμμετέχοντες στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής. Τα μέτρα εξειδικεύθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης και όπως ανακοινώθηκε συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης της μπάρας στην είσοδο της περιοχής πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρητικότητας κάτω των 200 θέσεων για τους οποίους δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η Διεύθυνση Δασών, στο πλαίσιο του νόμου, δεσμεύεται να διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητάς της (πράξεις αποχαρακτηρισμού) εφόσον απαιτηθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα όπως, πρόταση απαλλοτρίωσης, διαχείριση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, αναβάθμιση του οικοσυστήματος και αποβολή παράνομων εγκαταστάσεων.