Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Η παραλία που "μαγεύει" Κρητικούς και επισκέπτες (βίντεο)

Κολοκύθα

Για πολλούς που την έχουν επισκεφθεί είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης. Βρίσκεται στην περιοχή της Ελούντας και ο λόγος φυσικά για την παραλία της Κολοκύθας, η οποία απέχει 16 χιλιόμετρα περίπου από τον Άγιο Νικόλαο. 

Τα νερά είναι υπέροχα και το σκηνικό με το νησάκι της Σπιναλόγκας σε μεταφέρει σε άλλες νοσταλγικές εποχές. Οι γέρικες ελιές προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους και προσθέτουν και άλλες πινελιές γραφικότητας οι οποίες μαγεύουν ντόπιους και επισκέπτες. 

Δείτε όμορφα πλάνα σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε χθες στο youtube από τον χρήστη travel-around-crete.com και θα διαπιστώσετε κι εσείς ότι η παραλία, είναι όντως ένας τέλειος προορισμός. Και επειδή το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, αν έχετε το χρόνο επισκεφθείτε την ακόμα και σήμερα και δεν θα το μετανοιώσετε. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα