Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Το "ευχαριστώ" του Δημάρχου στην αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς

βρύσες φωτιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, με αφορμή την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου, σε δύσβατη έκταση της ΤΚ Κακόπετρου του Δήμου Πλατανιά και η οποία  στο πέρασμα της προκάλεσε σοβαρές καταστροφές τόσο σε υποδομές όσο και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της ευρύτερης περιοχής (Κοτσιφιανά, Μεσαύλια, Καλάμι-Δελιανών, παρυφές Παλαιών Ρουμάτων), εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους φορείς και πολίτες που συνέβαλαν στο έργο της πυρόσβεσης και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, για τον ζήλο, την αποφασιστικότητα, την ετοιμότητα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών που δυσχέραιναν τις προσπάθειές τους.

Συγκεκριμένα, ευχαριστεί:
 
Το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Πύραρχο Ιωάννη Μαραγκάκη, τον Διοικητή 1ου  Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων Αντιπύραρχο Αντώνη Πρωτοπαπαδάκη, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου Πυραγό Γεώργιο Νικολουδάκη, που ήταν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς, για το άρτιο και αποτελεσματικό συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα της πυρκαγιάς ,όπως και τον αντιπυραγό Μπουντουράκη Δημοσθένη για την ετοιμότητα στην πρόβλεψη αναζωπυρώσεων,καθώς επίσης το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού που συμμετείχε στην επιχείρηση και  κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια , όπως και τους πιλότους των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική στο έργο της πυρόσβεσης.
Το Δήμο Καντάνου - Σελίνου που συνέδραμε ενεργά στο έργο της πυρόσβεσης με την αποστολή υδροφόρων οχημάτων και εξοπλισμού με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Βακάκη.
Το Ναύσταθμο Κρήτης για την αποστολή υδροφόρας και  πυροσβεστικού οχήματος.
Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη, και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Χανίων για την υποστήριξη στο συντονισμό της επιχείρησης.
Τη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων η οποία διέθεσε άμεσα συνεργείο για τη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και την επαναηλεκτροδότηση της περιοχής.
Τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών οι οποίοι με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας ήταν παρόντες, αποδεικνύοντας ότι τιμούν την αποστολή τους.
Ιδιαίτερα ομως όλους τους κατοίκους και εθελοντές, της ευρύτερης περιοχής που συνέδραμαν με κάθε διαθέσιμο μέσο, το έργο της κατάσβεσης και τους Προέδρους των Τ.Κ. Κακοπέτρου, Δελιανών και Ζυμβραγού .
 
Όλοι οι ανωτέρω φορείς, ο καθένας από τη θέση και τον ρόλο που του αντιστοιχεί και ενεργώντας συντονισμένα, ανταποκρίθηκαν με ετοιμότητα, άμεσα και ακούραστα στο καθήκον τους και κατάφεραν αρχικά να περιορίσουν την φωτιά και στη συνέχεια να την κατασβέσουν την Τρίτη 24 Ιουλίου το βράδυ, αποτρέποντας έτσι την επέκτασή της σε άλλες περιοχές του Δήμου μας, με ότι κινδύνους αυτό  θα επέφερε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το "ευχαριστώ" των γονιών της Μάγιας σε όσους τους στήριξαν

γονείς Μάγιας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουν οι γονείς της 17χρονης Μάγιας Παπαδοπούλου, η οποία αγνοείτο, και βρέθηκε τελικά χθες το πρωί, μετά από 8 ημέρες αγωνίας. Ο Γιώργος και η Παπάτυα Παπαδοπούλου ευχαστιστούν όλους όσοι βοήθησαν και τους στήριξαν όλες αυτές τις ημέρες.

Το μήνυμά τους:  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους βοήθησαν στην ανεύρεση της Μάγιας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου για την άμεση επικοινωνία μαζί μας αλλά και τις ενέργειες που έκανε. Ευχαριστώ τον ιδιωτικό ερευνητή Βαγγέλη Κοκολογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του. Τα ΜΜΕ που με σοβαρότητα κάλυψαν το ζήτημα. Την κ. Πέγκυ Αποστολάκη για τον σχεδιασμό της έγχρωμης αφίσας. Τις επιχειρήσεις SpGraphics και Vision Group για τις αφίσες που εκτυπώσανε. Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης - Σαντορίνης για την έμπρακτή του αλληλεγγύη. Τους γνωστούς και άγνωστους που μας έστειλαν κρίσιμες πληροφορίες. Τον λαό της Κρήτης και κυρίως του Ηρακλείου για την ανιδιοτελή στήριξή του. Σε προσωπικό επίπεδο, ο αγώνας που κάναμε ως οικογένεια δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχαμε τις οικογένειες που φρόντισαν τον γιο μας σαν δικό τους παιδί αυτές τι μέρες. Πάνω απ’ όλα όμως η δοκιμασία αυτή απέδειξε ότι η αληθινή φιλία είναι ανεκτίμητη αξία. Φίλοι, σας αγαπάμε πραγματικά.

Οι γονείς της Μάγιας,

Παπάτυα & Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Ανοίγουν οι εκκλησίες - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (Βίντεο)

Ηράκλειο: Νέα διακοπή στη δίκη της μικρής Μελίνας