Κρήτη

Ηράκλειο

Ζητούν την επιστροφή των αδέσποτων σε ΠΑΓΝΗ - Βενιζέλειο

αδέσποτα

Κατά της εισαγγελικής εντολής για απομάκρυνση των αδέσποτων σκυλιών από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσοκομείο, τάσσονται η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τα ζώα δεν ενοχλούν κανέναν, και ότι τυχόν απομάκρυνσή τους, θα σημάνει αυτόματά τον θάνατό τους. Παράλληλα ζητούν την επιστροφή στα νοσοκομεία, όσων αδέσποτων έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Η ανακοίνωση:
 
Η Ομοσπονδία μας τάσσεται στο πλευρό των πολιτών εκείνων που ζητούν απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και τον Δήμο να αναστείλουν  την  εισαγγελική εντολή  καθώς και την εκτέλεσή της, βάσει της οποίας ήδη έχουν απομακρυνθεί ορισμένα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, πολλά εκ των οποίων υπερήλικα , που επί χρόνια διαβιούσαν  χωρίς να έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα ,  στο χώρο του Βενιζέλειου νοσοκομείου και του  ΠΑΓΝΗ.  

Φυσικά και γνωρίζουμε, ότι η νομοθεσία απαγορεύει την διαβίωση των αδέσποτων  στα νοσοκομεία όπως γνωρίζουμε επίσης οτι η απομάκρυνσή τους θα έπρεπε να  είχε γίνει όταν αυτά εμφανίστηκαν εκεί και όχι μετά από  τόσα χρόνια, που ζουν εκεί, φροντίζονται και δεν ενοχλούν κανένα .
 
Διότι η  απομάκρυνσή τους και η  τοποθέτησή τους αλλού τώρα ισοδυναμεί με τον βέβαιο θάνατό τους, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προστασία των ζώων, που επιδιώκει ο νόμος αλλά και το αξιακό σύστημα που θα πρέπει σαν κοινωνία να μας διέπει .
 
Ζητάμε λοιπόν την άμεση επιστροφή τους στο χώρο τους αφενός και αφετέρου  επισημαίνουμε , ότι την πλήρη ευθύνη  και ηθική αυτουργία  σε ενδεχόμενο  θάνατό τους  από τροχαίο ή δηλητηρίαση θα την έχουν αυτοί που  απαίτησαν ,εξέδωσαν και υλοποίησαν την  στερούμενης ηθικής υπόστασης εντολή  .
 
Αναρωτιόμαστε επίσης τι έχουν  κάνει διαχρονικά  η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και οι διάφορες Διοικήσεις των νοσοκομείων Ηρακλείου για να αποτρέψουν την καθημερινή εγκατάλειψη ζώων στα νοσοκομεία  , ώστε να μην καταφεύγουν σε εντολές άκαιρες και ακραίες εις βάρος των ζώων  και αν έχουν υπόψη τους , ότι και τα ζώα είναι έμβια  αυτού του πλανήτη και μάλιστα απολύτως συναισθανόμενα και εξαρτώμενα από τον άνθρωπο και όχι αντικείμενα για να τα πετάμε , όποτε και όταν  θέλουμε .
 
Η ζωή  είναι μια, μοναδική και πολύτιμη για κάθε πλάσμα η δε φύση δεν έκανε και δεν κάνει διακρίσεις.
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που έκαναν ποδήλατο - Σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Η βόλτα με τα ποδήλατα για δύο ανήλικους στο Ηράκλειο παρολίγο να τους βγεί "ξινή" καθώς τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στις Μεσαμπελιές και συγεκριμένα στην οδό Ετεάρχου όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τα ποδήλατα που οδηγούσαν δύο 11χρονοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ενώ εκλήθη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τους ανήλικους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που εφημερεύει.

Προανάκριση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.

Τροχαίο και στα Χανιά

Εξάλλου 4 άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε άλλο τροχαίο που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβρού στα Χανιά ότι δύο ιχ συγκρούστηκαν μεταξύ τους για άγνωστη αιτία

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε στο ΙΤΕ η υπερσύγχρονη μονάδα απεικόνισης - Τέταρτη στον κόσμο