Κρήτη

Ηράκλειο

Υπεγράφη σύμβαση για 2 νέα απορριμματοφόρα στο Δήμο Μαλεβιζίου

αποριματοφόρα

Με δυο νέα απορριμματοφόρα χωρητικότητας 16 κ.μ. τύπου πρέσας, ενισχύεται ο στόλος των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Με την προσθήκη των νέων απορριμματοφόρων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2016, ανανεώνεται κατά τα 2/3 ο στόλος απορριμματοφόρων της υπηρεσία καθαριότητας, καλύπτονται υπαρκτές ανάγκες, αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου Μαλεβιζίου, η αποκομιδή των απορριμμάτων απ’ όλους τους οικισμούς είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολλές ώρες δρομολογίων, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, όπου με τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.
 
Η συνολική δαπάνη της σύμβασης που υπογράφηκε από τον Αντιδήμαρχο Θ. Κύρκο, παρουσία των Αντιδημάρχων Δ. Τζεδάκη και Α. Σαλούστρου και του Δ/ντη της Υπηρεσίας Καθαριότητας Κ. Τζεδάκη, ανέχεται στο ποσό των 342.240 €, με την χρηματοδότηση να γίνεται από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 835 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 343.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 28 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 13 στο Ηράκλειο, 8 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο και 1 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Πολύ χαμηλός ο αριθμός των προστίμων

Παναγιωτόπουλος για AstraZeneca: Δεν συνιστώ δεύτερη δόση με άλλο σκεύασμα

Προειδοποίηση Μόσιαλου για την ινδική μετάλλαξη