Κρήτη

Ηράκλειο

Ξεχασμένοι κρητικοί χοροί στο Κηποθέατρο "Καζαντζάκης"

ο πραματευτης

Ένα ταξίδι στις όμορφες μουσικές και τους χορούς της πατρίδας μας παρουσιάζει ο Λαογραφικός Σύλλογος «ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΑ» με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τις περιοχές των Ελληνικών Νησιών, της Μακεδονίας, της Θράκης καθώς και γνωστούς και ξεχασμένους χορούς της Κρήτης με παραδοσιακές ενδυμασίες. «Ο Πραματευτής», μια κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση που υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Τραγούδι: Μαρία Λούκα
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα «ΠΥΡΗΧΟΣ»:
Ζαχαριουδάκης Γιώργος (πνευστά)
Τσαγκαράκης Σταύρος (ούτι, κρουστά)
Τσαγκαράκης Βαγγέλης (λαούτο)
Στεφανάκης Δημήτρης (λύρες)
Γενική επιμέλεια: Τριτσάρης Νικήτας, Ζαχαριουδάκη Κατερίνα
Διδασκαλία χορών: Τριτσάρης Νικήτας
Επιμέλεια σκηνικών: Κλώντζας Γιώργιος, Πλερωνάκης Γιάννης, Καρατάσου Γαλάτεια, Θέμελη Ειρήνη, Τριτσάρης Νικήτας
Συγγραφή διαλόγων: Σπανάκη Κατερίνα, Τριτσάρης Νικήτας
Ηθοποιοί: Καϊσαρλής Τάσος, Ζεϊμπέκης Μάνος, Τρουλλινός Γιάννης, Σπανάκη Κατερίνα, Παπαδάκη Μαρίνα και Παναγιωτίδου Μαρία.
Ενδυματολογική υποστήριξη: Πιλιτσίδου Σταυρούλα, Γεωργία Μακράκη, Ράνια Χατζάκη.

Συνδιοργανώση: Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηράκλειου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Ικανοποίηση στο υπουργείο για το Χωρικό Σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Τα εύσημα τόσο από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάνννη απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να εκπονήσει Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την περιοχή Νέας Αλικαρνασσού, κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Μαΐου.

Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την αξιοποίηση του χώρου όπου σήμερα λειτουργεί ο αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης όταν ξεκινήσει την λειτουργία το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, παρουσιάστηκε από τους μελετητές, σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η  Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη και η Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Τόσο οι κ.κ Ταγαράς και Μπακογιάννης, όσο και ο κ. Αυγενάκης, εξήραν την καλή δουλειά που έχει ήδη κάνει ο Δήμος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και δεσμεύτηκαν ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση και με τον έτερο ιδιοκτήτη του ακινήτου που είναι το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη, τον κ. Ταγαρά και τον κ. Μπακογιάννη και τόνισε από την  πλευρά του ότι ο Δήμος είναι έτοιμος για διάλογο, καθώς θεωρεί την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου πολύ σημαντικό ζήτημα, από το οποίο δεν  μπορεί να απουσιάζει, αφού είναι συνιδιοκτήτης και άμεσα ενδιαφερόμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: 122 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Πήγε να ...ξεστοκάρει τα λαθραία αλλά τον πρόλαβαν οι λιμενικοί