Κρήτη

Ηράκλειο

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ηρακλείου: Πρόβλημα η υποστελέχωση στις δομές ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ. Βρούτση οι Βουλευτές ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης θέτουν το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο Ά’ τοπικό υποκατάστημα μισθωτών Ηρακλείου Κρήτης του ΕΦΚΑ.
Οι τρεις βουλευτές καταθέτουν την επιστολή της «Ένωσης Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης», όπου επισημαίνεται η έλλειψη προσωπικού στο εν λόγω υποκατάστημα με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά καθώς πληθώρα νέων αιτημάτων δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Επομένως, είναι απαραίτητη η άμεση στελέχωση των δομών του ΕΦΚΑ σε συνδυασμό με τη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και την αναβάθμιση των λειτουργιών του.

Κρήτη

Κρήτη: 16 πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων

Φωτό αρχείου

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (54.685) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(30) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (138) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (13) άτομα.

(7) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (44) σχετικές παραβάσεις.

(409) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(93) στη Θεσσαλονίκη,
(49) στην Κεντρική Μακεδονία,
(44) στην Αττική,
(44) στη Θεσσαλία,
(29) στην Πελοπόννησο,
(26) στη Δυτική Ελλάδα,
(26) στο Βόρειο Αιγαίο,
(22) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(22) στην Ήπειρο,
(16) στην Κρήτη,
(14) στα Ιόνια Νησιά,
(13) στο Νότιο Αιγαίο,
(7) στη Στερεά Ελλάδα και
(4) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.367) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (3.362) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (5) των (300) ευρώ.