Κρήτη

Ηράκλειο

Βασίλης Κεγκέρογλου: Δικαιώθηκε το Κίνημα Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , με την οποία καταγγέλλεται η απαράδεκτη, ανάλγητη και παράνομη  απόφαση-εγκύκλιος του Υπουργείου βάσει της οποίας καταργείται η καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο από ασφαλισμένες που αποκτούν παιδί.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αρχικά υπογράμμισε την υποχρέωση όλων των πολιτικών φορέων να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος της χώρας και διευκρίνισε το νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου θεσμοθετήθηκε η μείωση εισφορών (για ένα έτος μετά την γέννηση του παιδιού) για τις ασφαλισμένες που αποκτούν παιδί ως μέτρο αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας. Ειδικότερα, το μέτρο αυτό θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Ν.3227/2004) και στη συνέχεια από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. (Ν.3655/2008). Η μη ρητή συμπερίληψη του νομοθετικού αυτού πλαισίου στο νόμο Κατρούγκαλου είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίσει η εφαρμογή του μετά από ερμηνευτικές εγκυκλίους της Διοίκησης.

Παρά ταύτα, συνέχισε ο βουλευτής, το Υπουργείο με εγκύκλιο (!!) του Υφυπουργού κ. Ν. Μηταράκη (14 –1- 2020), καταργεί (!!) από 1.1.2020, μετά από 16 χρόνια εφαρμογής το παραπάνω προστατευτικό νομοθετικό πλαίσιο. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής στηλίτευσε τόσο την παράλειψη ρητής νομοθετικής πρόβλεψης από το ΣΥΡΙΖΑ με τον ν.Κατρούγκαλου όσο και  την απαράδεκτη και ανάλγητη αυτή εγκύκλιο της Ν.Δ  και ζήτησε από τον Υπουργό να την αποσύρει άμεσα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 01/01/20.

Στην απάντησή του ο Υπουργός, αφού συνεχάρη τον κ. Κεγκέρογλου και το Κίνημα Αλλαγής για τα γρήγορα αντανακλαστικά και τον θεσμικό τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος (σε αντίθεση με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, που «υπέκλεψε» την επίκαιρη ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής παρουσιάζοντας μέσω του φιλικού σε αυτόν Τύπου ως δική του την ανάδειξη του θέματος) και παραδέχθηκε ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου ήταν ατυχής. Περαιτέρω, δεσμεύθηκε ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αστοχία της εγκυκλίου με νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποδεχόμενος την ανάγκη για αναδρομική ισχύ.
Το Κίνημα Αλλαγής αισθάνεται δικαιωμένο για την παρέμβασή του και αυτοδεσμεύεται να συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε κοινοβουλευτικό εργαλείο ελέγχοντας την Κυβέρνηση, αναδεικνύοντας τις αδικίες και προτείνοντας λύσεις με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

RunGreece Ηράκλειο 2021: Με μεγάλη συμμετοχή και φέτος (φωτογραφίες)

Μόνο εμβολιασμένοι όσοι συμμετέχουν φέτος στο RunGreece

Για όγδοη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με χορηγούς-υποστηρικτές την ERGO Ασφαλιστική, τα Super Market «Χαλκιαδάκης» και τις Μινωικές Γραμμές, ο αγώνας RunGreece 2021. 

Πάντα παρών και ο Ερυθρός Σραυρός
Πάντα παρών και ο Ερυθρός Σραυρός

Εκατοντάδες δρομείς βγήκαν στους δρόμους του Ηρακλείου. Η δράση αφορά σε αγώνες πόλης 5 -10 χιλιομέτρων που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Με μεγάλη συμμετοχή το RunGreece 2021
Με μεγάλη συμμετοχή το RunGreece 2021
Εκατοντάδες δρομείς βγήκαν στους δρόμους
Εκατοντάδες δρομείς βγήκαν στους δρόμους
rungreece
rungreece

Το RUN GREECE Ηράκλειο διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

(φωτογραφίες Δημήτρης Προνάκης)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Κρήτη: Επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω των πελατών που ήταν μέσα

Ηράκλειο: Οι απινιδωτές σώζουν ζωές (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER