Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Στηρίξτε τις Σχολές Παραδοσιακού Χορού ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν

Σωκράτης Βαρδάκης

Την άμεση στήριξη του κλάδου των Σχολών Παραδοσιακού Χορού, ώστε να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ζητούν από τους Αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων 34 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

 Ο κίνδυνος διακοπής δραστηριότητας πολλών επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, είναι τεράστιος. Πολλοί κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας κινδυνεύουν με συρρίκνωση, μεταξύ αυτών και οι Σχολές Παραδοσιακού Χορού. 

Οι ιδιοκτήτες των Σχολών Παραδοσιακού Χορού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι επιχειρήσεις τους έχουν παραμείνει κλειστές με κρατική εντολή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από τόσους μήνες ανύπαρκτης οικονομικής στήριξης από το κράτος, τίθεται, πλέον,  θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αλλά και επιβίωσης των ιδιοκτητών τους, τη στιγμή που τα πάγια λειτουργικά έξοδα για τις εγκαταστάσεις τους «τρέχουν».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας σε πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το θέμα, ισχυρίστηκε πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ήταν επιλέξιμες προς ενίσχυση για την παροχή μη επιστρεπτέας προκαταβολής από τις Περιφέρειες, κάτι το οποίο πρακτικά δεν συνέβη για την πλειονότητα των Σχολών Παραδοσιακού χορού, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός του κύκλου μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των Περιφερειών. Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, οι Σχολές δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής, κάποιο πακέτο για την οικονομική ενίσχυσής τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, οι Σχολές Παραδοσιακού Χορού επιτελούν σημαντικό έργο για την προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη διατήρηση των παραδόσεών μας.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να ενημερωθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς για τα παρακάτω:

  • Υπάρχει σχεδιασμός για την άμεση επαναλειτουργία των Σχολών Παραδοσιακού Χορού, όπως έγινε για τις ανώτερες  σχολές χορού, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και ποιος είναι αυτός; 
  • Θα προβλεφθεί χορήγηση πακέτου ενίσχυσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αντίστοιχου με εκείνου των γυμναστηρίων και των παιδότοπων;
  • Ποιες φορολογικές διευκολύνσεις θα υπάρξουν, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αυτές;
  • Ποιες ρυθμίσεις ή οικονομικές διευκολύνσεις θα προβλεφθούν, ως προς τις οφειλές σε ΔΕΚΟ, για το διάστημα που αυτές οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους, με κρατική εντολή ;
  • Θα παραταθεί το μέτρο απαλλαγής από την καταβολή του ενοικίου για ένα διάστημα μετά την επαναλειτουργία, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επανενταχθούν ομαλά στην οικονομική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαραθώνιος Κρήτης: Αλλαγές διαδρομών και ώρας έναρξης των αγώνων

Τουριστικά λεωφορεία: Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός για τον ΒΟΑΚ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι κόντρες με τις μηχανές προάγγελος θανάτου (Αποκαλυπτικά βίντεο)

μηχανες κοντρες

Κόντρες ...θανάτου, με μηχανές παντός τύπου στο Πολύδροσο Γαζίου κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής.

Ο δρόμος που τα ξημερώματα βάφτηκε με το αίμα των δύο νεαρών που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα, μετατρέπεται σε πίστα, οπού οι κόντρες των δικυκλιστών είναι καθημερινό φαινόμενο.

Τα βίντεο που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννης Λιονάκης είνα αποκαλυπτικά:

 

 

Νωρίτερα, ο κ. Λιονάκης είχε κάνει μια ακόμα συγκλονιστική ανάρτηση με φόντο το θανατηφόρο τροχαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θρήνος για τον Ματθαίο και τον Έρντι... (φωτογραφίες)

Τροχαία Ηρακλείου: Μοίρασε φυλλάδια για την οδική ασφάλεια στους μικρούς μαθητές

Ηράκλειο: Προσομοίωση τροχαίου στο λιμάνι - Δράσεις για την οδική ασφάλεια

ESPA BANNER