Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Aδικαιολόγητη η μείωση του ελάχιστου ποσοστού εισαγωγής των Πολύτεκνων στο δημόσιο

Σωκράτης Βαρδάκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα της μείωσης του ποσοστού εισαγωγής πολυτέκνων στο δημόσιο πραγματοποίησαν 33 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους πολύτεκνους της χώρας μας το Σχέδιο Νόμου «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) - Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα», που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς διαβούλευση.

Σύμφωνα με το εν λόγω Σ/Ν,  «το ποσοστό επί του συνόλου των διατιθέμενων προς διορισμό υποψηφίων από τον οικείο πίνακα διοριστέων και, εφόσον αυτός δεν επαρκεί, από τον οικείο οριστικό πίνακα κατάταξης, τωνκατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, δεν μπορεί να υπολείπεται του δέκα τοις εκατό (10%) για πολύτεκνους και τέκνα
πολυτέκνων
» (Άρθρ. 11, παρ. 2, α).

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, πρόκειται για μία αδικαιολόγητη μείωση του ελάχιστου ποσοστού εισαγωγής των πολυτέκνων στο δημόσιο, από 15% που ίσχυε μέχρι σήμερα, σε 10%.

Σύμφωνα με τους Συλλόγους Πολυτέκνων της χώρας μας, έχουν καταργηθεί πλέον όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων. Η μείωση αυτή θα αποτελέσει γι’ αυτούς τη χαριστική βολή, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας και θα έπρεπε να παρέχονται κίνητρα στις οικογένειες, αντί να καταργούνται τα υπάρχοντα.

Όπως αναφέρει ο Σωκράτης Βαρδάκης, σύμφωνα με το αρθρ. 21 του Συντάγματος, το κράτος οφείλει ειδική φροντίδα στους Πολύτεκνους. Άλλωστε, είναι εκείνοι που αν μη τι άλλο αντιστέκονται σθεναρά στο πρόβλημα υπογεννητικότητας της χώρας μας. Επιπροσθέτως, η διατήρηση του ελάχιστου ποσοστού εισαγωγής τους στο δημόσιο δεν θα έχει κάποιο επιπλέον κόστος για το κράτος.

Για τους λόγους αυτούς ο Σωκράτης Βαρδάκης καλεί τον κ. Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να διατηρήσει το ελάχιστο ποσοστό εισαγωγής των πολυτέκνων στο δημόσιο στο 15%, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Στη Βουλή η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Κρήτη

Αγνοείται στη θάλασσα ο Κρητικός πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση

Ο Σήφης Βαλυράκης

Αγωνία για τον πρώην Κρητικό υπουργό με καταγωγή από τα Χανιά Σήφη Βαλυράκη ο οποίος φέρεται να αγνοείται στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου, σύμφωνα με το evima.gr.

Σύμφωνα με το τοπικό site, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αγνοείται με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την αστυνομία και το λιμενικό.

Πληροφορίες του evima.gr αναφέρουν ότι έχει βρεθεί το σκάφος και το λιμενικό αναζητά τον 78χρονο πρώην υπουργό, ο οποίος είχε παέι βόλτα στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.

Τις έρευνες του εντοπισμού του, στις οποίες συμμετέχει η αστυνομία και το λιμενικό, συντονίζει ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη - κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 8 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης του ιού στο νησί

Ηράκλειο: Μυστήριο με ανθρώπινο σκελετό - Βρέθηκε θαμμένος σε χωράφι