Κρήτη

Ηράκλειο

Β. Κεγκέρογλου: "Επικίνδυνη "στενωπός" στον Αποσελέμη"

βασίλης κεγκέρογλου

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, επανέρχεται ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ζητά τροποποίηση της μελέτης, καθαίρεση των τοιχίων στήριξης πρανών που έχουν γίνει αυθαίρετα, χωρίς μελέτη και την δημιουργία λωρίδων έκτακτης ανάγκης, ώστε να έχει ο δρόμος τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά και σε αυτό το σημείο.
 
Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:  
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Με την υπ’ άριθμ. 3249/12-11-18 σας έθετα το πρόβλημα της επικίνδυνης στενωπού, στον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στο «Γούβες – Χερσόνησος» αφού όλος ο αυτοκινητόδρομος έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης για κάθε κατεύθυνση, στο σημείο που αναφέρω στενεύει χωρίς ΛΕΑ.
Με την απάντηση σας επιβεβαιώνετε τα παραπάνω, επικαλούμενοι μάλιστα εγκεκριμένη μελέτη του 2010.
Επειδή ο αυτοκινητόδρομος αυτός, ενώνει το Ηράκλειο με την ανατολική Κρήτη αλλά και το νέο αεροδρόμιο και αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τέτοια τεχνικά λάθη, που σίγουρα θα αποβούν μοιραία για τις ζωές των ανθρώπων λόγω του ότι ο δρόμος στενεύει απότομα, χωρίς λωρίδες έκτακτης ανάγκης.
 
Ερωτάσθε κ Υπουργέ:
 
Προτίθεστε να τροποποιήσετε την μελέτη που επικαλείστε, να καθαιρέσετε τα τοιχία στήριξης πρανών που έχουν γίνει αυθαίρετα, χωρίς μελέτη και να δημιουργηθούν λωρίδες έκτακτης ανάγκης, ώστε να έχει ο δρόμος τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά και σε αυτό το σημείο;
 
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα