Κρήτη

Ηράκλειο

Τσίπρας: ΒΟΑΚ - Καστέλι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

τσίπρας ηράκλειο

Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης (20/12) στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης παρόντων Υπουργών, βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, και άλλων θεσμικών φορέων έθεσε στον Πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, τα μεγάλα έργα της Κρήτης με κυρίαρχα τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, τη κατασκευή αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων.

τσίπρας ηράκλειο

τσίπρας ηράκλειο, by renas

 

τσίπρας ηράκλειο

τσίπρας ηράκλειο, by renas

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που ενδυναμώνουν τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε τις περαιτέρω δυνατότητες-προοπτικές ανάπτυξης του νησιού και της χώρας ευρύτερα καθώς η Κρήτη εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
 

τσίπρας ηράκλειο

τσίπρας ηράκλειο, by renas

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε την στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού με στόχο την ανάπτυξη της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και την διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία, οικονομία του νησιού. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ακόμα την καλή σχέση και συνεργασία που έχει με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού.

τσίπρας ηράκλειο

τσίπρας ηράκλειο, by renas

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υποδοχή στην Περιφέρεια,  και αναφερόμενος στα μεγάλα έργα είπε, ότι, πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι μέχρι το 2019 να προχωρήσουν τα δυο μεγάλα έργα για την Κρήτη που είναι ο ΒΟΑΚ που αποτελεί βασική πολιτική επιλογή, όπως επίσης το νησί να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου, το αεροδρόμιο Καστελίου.
Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργο από την ΕΤΕΠ και στόχος είναι μέχρι το 2017 αρχή του 2018 να έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία, και μέσα στο 2018 να ξεκινήσει το έργο. Για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου ο Πρωθυπουργό ανέφερε στον Περιφερειάρχη Κρήτης ότι, εντός του 2017 θα ξεκινήσει ένα έργο πνοής όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός για το τουριστικό προϊόν του νησιού τόνισε με έμφαση ότι η Κρήτη οδηγεί την κούρσα των ρεκόρ στον Ελληνικό τουρισμό επισημαίνοντας την επιτυχή διασύνδεση πρωτογενή τομέα και τουρισμού που υλοποιείται από την Περιφέρεια. Μάλιστα κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την καλή συνεργασία που υπάρχει για την ανάπτυξη του νησιού.

τσίπρας ηράκλειο

τσίπρας ηράκλειο, by renas

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο τέλος της συνάντησης δώρισε στον Πρωθυπουργό  την έκδοση «ΜΙΛΙΕ ΜΟΥ ΚΡΗΤΗ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΑΛΙΑ» με ιστορικές ηχογραφήσεις Κρητικής Μουσικής 1907-1955, όπως επίσης την επετειακή έκδοση-παράσταση της Περιφέρειας Κρήτης για τα 150 χρόνια από το ηρωικό Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.
 

Κρήτη

Λασίθι

Λασίθι: Πρόλαβαν την πυρκαγιά στην Ανατολή Ιεράπετρας

Φωτιά - Πυροσβεστική

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας πρόλαβε τα χειρότερα για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής κοντά στην Ανατολή της Ιεράπετρας.

Η φωτιά, άγνωστο μέχρι στιγμής πως εκδηλώθηκε,έκαψε μικρή έκταση πριν την σβήσουν οι πυροσβέστες.Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη και γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν επεκταθεί ενώ βοήθησαν και οι άνεμοι που έπνεαν με μικρή ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - καύσωνας: "Έβρασε" με πάνω από 42 βαθμούς και καυτό αέρα το νησί - Κίνδυνος πυρκαγιάς

Ηράκλειο: Μεγάλη ταλαιπωρία - Παραλαβή αποσκευών στο αεροδρόμιο όσο και το...ταξίδι