Κρήτη

Ηράκλειο

"Τρέχουν" τα συνεργεία στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά για να προλάβουν τις προθεσμίες (φωτο)

ηράκλειο_μεσαρά

"Οργασμός" εργασιών στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά, με φόντο τον κίνδυνο απένταξης του έργου. Τα συνεργεία δουλεύουν ακατάπαυστα, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάμμα της 25ης Απριλίου και ενώ οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και επιτρέπουν τα έργα. 
 

 

 

 

(Εργασίες στη σήραγγα της Αγίας Βαρβάρας)

 

Υπενθυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο στα τέλη Μαρτίου, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, εξέφρασε αισιοδοξία για την περάτωση του έργου στις 25 Απριλίου, και ενώ είχαν προγηγηθεί οι δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΑΚ Φώτη Καζάση, περί προστίμου ύψους 71 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

Τα 70 χιλιόμετρα του πολύπαθου οδικού άξονα Ηράκλειο - Μεσαρά ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Το τμήμα στο οποίο γίνονται σήμερα οι εργασίες, Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά, μήκους 7,8 χιλιομέτρων, είναι αυτό που παρουσίασε τα μεγαλύτερα προβλήματα με κατάρρευση των πρανών το 2012, διαμάχη μεταξύ των εταιρειών που θέλησαν να πάρουν την εργολαβία, γραφειοκρατία και τεράστιες καθυστερήσεις.

 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης