Κρήτη

Ηράκλειο

Τον Απρίλιο το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

synaylia_vasilikis_2016.jpg

Στις 7 με 9 Απριλίου 2017, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, με την συμμετοχή κορυφαίων κιθαριστών διεθνούς φήμης.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης διοργανώνεται από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, ενώ από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοργάνωσης του, συγκαταλέγεται στα κορυφαία διεθνή κιθαριστικά φεστιβάλ. 

Σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει και πάλι η εμφάνιση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, αποτελούμενη από πενήντα (50) και πλέον Κρητικούς κιθαριστές, υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Βαγγέλη Μπουντούνη και σολίστ τους παγκοσμίου φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Μάρω Ραζή & Μιχάλη Σουρβίνο.

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η σύμπραξη του περίφημου ντουέτου εγχόρδων String Demons, καθώς και του Κρητικού φλαμενκίστα, Γιώργη Κοντογιάννη "Κρης".

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα διεξαχθούν στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ τα σεμινάρια και οι διαγωνισμοί του Φεστιβάλ, στους χώρους του Έντεχνου Ωδείου Ηρακλείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα