Κρήτη

Το ΚΚΕ για τη μη προκήρυξη θέσεων παθολόγων και αναισθησιολόγων για την 7η ΥΠΕ

Τα γραφεία του ΚΚΕ

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει τις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν διαχρονικά στο σύστημα υγείας: 

"Οι πράξεις και οι παραλήψεις της κυβέρνησης ΝΔ, του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ στην πρόσφατη προκήρυξη για θέσεις γιατρών αποδεικνύουν την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό τους σε συνθήκες πανδημίας. Με αποσπασματικά μέτρα, "μπαλώματα" και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για τη στελέχωση των νέων κλινών ΜΕΘ επιδιώκουν να "κουκουλώσουν" τις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού.

Με την παράλειψη από την προκήρυξη σημαντικών ειδικοτήτων (αναισθησιολογία, παθολογία) για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των ΤΕΠ της 7ης ΥΠΕ πετούν κυριολεκτικά την μπάλα στην εξέδρα. Αφενός
αποπροσανατολίζουν από τις τεράστιες ανάγκες του λαού για υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και αφετέρου στοχεύουν στο "διαίρει και βασίλευε" μεταξύ νοσοκομειακών μονάδων και νοσοκομειακών γιατρών του νησιού.

Είναι υποκριτική η όψιμη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την οποία ευθύνεται εξίσου όπως κι η σημερινή κυβέρνηση.

Καλούμε τους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, τα σωματεία και τις ενώσεις τους, ακόμα πιο μαχητικά, πιο μαζικά, πιο ενωτικά να καταδικάσουν την ανθυγιεινή πολιτική των κυβερνήσεων και να
αγωνιστούν για μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και με ειδικά κίνητρα όπου χρειάζεται, ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (ιδιωτικών ΜΕΘ, κλινικών, διαγνωστικών Κέντρων), μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, ένταξη όλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, πραγματοποίηση μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ με προτεραιότητα σε δομές υγείας- πρόνοιας και εκπαίδευσης, μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Το ΚΚΕ θα καταθέσει σε αυτόν τον αγώνα όλες του τις δυνάμεις !"

Κρήτη

Κακοκαιρία «Κίρκη»: Πότε θα χτυπήσει την Κρήτη

Βροχές

Και η Κρήτη θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία που θα κάνει την εμφάνισή της ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Τα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά:

Από αργά το βράδυ της Τρίτης το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 24 βαθμούς), 16 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.