Κρήτη

Ηράκλειο

Τίτλοι τέλους για τη Δικαιοσύνης - Αναζητείται νέος εργολάβος

Δικαιοσύνης

Νέα δεδομένα φέρνουν οι εξελίξεις στο πολύπαθο θέμα του έργου της Δικαιοσύνης.

Η έκπτωση του εργολάβου φαίνεται να έχει επικυρωθεί και επίσημα, με τη Δημοτική Αρχή να κοιτά την επόμενη ημέρα αναφορικά με την πορεία εξέλιξης του έργου.

Η εξέλιξη δεν είναι νέα, αφού ο με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης είχε αναφέρει πως αναμένεται η συγκεκριμένη εξέλιξη ως τις 15 Οκτωβρίου.

Ανοίγει ωστόσο ένα νέο κύκλο διαδικασιών και θεμάτων, καθώς το έργο μετά την απομάκρυνση του εργολάβου παραμένει ανολοκλήρωτο, αφού υπάρχουν σοβαρές εκκρεμμότητες σε σχέση με την ανάπλαση της 1821, η οποία εντάσσεται στην ίδια εργολαβία, καθώς και αναφορικά με την ανάπλαση της μικρής Έβανς, που εδώ και αρκετό διάστημα παραμένει κλειστή, κρύβοντας παράλληλα αρκετές παγίδες.

Μετά και από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Δημοτική Αρχή αναμένει και την επίσημη κοινοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, προκειμένου να κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Το υφιστάμενο πλαίσιο βέβαια έχει πάρα πολλές αγκυλώσεις, οπότε η εξέλιξη της διαδικασίας αναμένεται με ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή πάντως, η όλη διαδικασία ως προς τη συνέχεια της διαδικασίας και τον ορισμό νέου αναδόχου, αναμένεται να έχει ορίζοντα υλοποίησης ως το τέλος του έτους, για να αρχίσουν στη συνέχεια από το 2020 πλέον τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν παραδόθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης εργολαβίας.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη- καταλήψεις: Ποια σχολεία δεν άνοιξαν για μάθημα - Τραυματίστηκε μαθητής

κατάληψη

Στον "χορό" των καταλήψεων έχουν μπει εδώ και τρεις ημέρες σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αλλά και άλλων Περιφεριακών Ενοτήτων, με τους μαθητές να έχουν διάφορα αιτήματα.

Σήμερα, στο νομό Ηρακλείου, υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 6ο ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο ΓΕΛ, το Γυμνάσιο Πύργου και το Γυμνάσιο Γουβών.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι η περεταίρω λήψη μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και η τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.

Στην ΠΕ Χανίων, υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 2ο ΓΕΛ, Γενικό Λύκειο Σούδας, Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων καθώς και το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στα Χανιά μάλιστα, ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στο 2ο ΕΠΑΛ όταν εκείνη έσκασε πολύ κοντά στο πρόσωπό του με συνέπεια να τον τραυματίσει σtο δεξί μάτι. Τον μαθητή μετέφερε στο στο νοσοκομείο το ΕΚΑΒ και σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπεά, ο τραυματισμός είναι σοβαρός.

Κι ενώ μπορεί σήμερα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να μην είναι πολλά, την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος.

Σήμερα η εικόνα που παρατηρείται στα σχολεία αυτά είναι κάποιοι μαθητές να έχουν μείνει πίσω για να διαφυλάξουν την κατάληψη ενώ κάποιοι άλλοι...επέλεξαν να πάνε σε κάποια κοντινή καφετέρια και να απολαύσουν τον καφέ τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Άφησε άφωνους τους Ηρακλειώτες το λαμπρό μετέωρο - βολίδα! (video)

 

ESPA BANNER