Κρήτη

Ηράκλειο

Την Κυριακή ο αγώνας δρόμου και πεζοπορίας Κουδουμά

Αγωνας δρόμου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ο Δήμος Γόρτυνας, η Ιερά Μονή Κουδουμά και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνουν τον «22ο Λαϊκό αγώνα Δρόμου και Πεζοπορίας 22,5 χλμ Κουδουμά» την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10π.μ.

Αφετηρία το Δημοτικό Διαμέρισμα των Στέρνων και τερματισμός στην Ιερά Μονή του Κουδουμά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στον αγώνα θα λάβουν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα σε μία διαδρομή 22,5 χλμ, μέσα από ένα ξεχωριστό σε ομορφιά φυσιολατρικό τοπίο. Διανύοντας όλο το μήκος της διαδρομής των 24 χιλιομέτρων οι αθλητές του αγώνα τερματίζουν στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Κουδουμά. Για τη μετάβαση από Ηράκλειο προς Στέρνες αναχωρεί πούλμαν από Στάδιο Κόρακα (24/4), Χανιώπορτα στις 08:00 το πρωί και από Στέρνες η ώρα αναχώρησης για επιστροφή είναι στις 16:30.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα