Κρήτη

Ηράκλειο

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έγιναν στην Ανδρόγεω με τους αγρότες

εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Στην  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 26/2/2016  στην Αίθουσα Ανδρόγεω με θέμα: «Προοπτικές Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Χώρας» και ομιλητή το  Νίκο Σκορίνη, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, σχολιάζοντας παράλληλα τα όσα διαδραματίστηκαν με τους αγρότες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την ομιλία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για σκηνικό έντασης, που επιχείρησαν κάποιοι εντέχνως να στήσου και αναφέρει μεταξύ άλλων πως όλο αυτό ήταν θέαμα προς τέρψη του τηλεοπτικού φσκού. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

Το σκηνικό έντασης, που επιχείρησαν κάποιοι εντέχνως να στήσουν, έξω από το χώρο της εκδήλωσης, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την πολύωρη παραμονή των τηλεοπτικών καναλιών στην αίθουσα Ανδρόγεω, έπεσε στο κενό προς απογοήτευση τους. Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση δε σημαίνει ότι μπορεί να μετατρέπεται, από μεμονωμένα άτομα και ομάδες, σε αρένα και θέαμα προς τέρψη του τηλεοπτικού φακού. Όσοι κάποτε εγκαλούσαν συστηματικά το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, τώρα μάλλον σφυρίζουν αδιάφορα γιατί η δημοκρατική τους ευαισθησία είναι όλως επιλεκτική και σκοπιμοθηρική.
Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας, από όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες, που παραβρέθησαν και συμμετείχαν στον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε την αρχική εισήγηση  του κεντρικού ομιλητή. 
Ο γόνιμος με δημοκρατικούς όρους διάλογος, η ειλικρινής επιθυμία συνεννόησης, η κατάθεση προτάσεων, επιχειρημάτων και οι αναγκαίες συγκλίσεις όπου είναι εφικτό, αποτελούν το μοναδικό ασφαλή δρόμο, που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας για να απεγκλωβιστεί από τις χρόνιες παθογένειες που μας κληρονόμησαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το λαό για να εξέλθει η κοινωνία μας όρθια από την κρίση. Μαζί, βήμα - βήμα θα οικοδομήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, μια Ελλάδα για όλους και όχι για τους λίγους και αρεστούς. 
Δεν κάνουμε πίσω, είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την διαπλοκή.

Κρήτη

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

κορωνοϊός

Προβληματισμένος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος, αναφορικά με την μετάλλαξη του κορωνοϊού και τα 26, μέχρι στιγμής, κρούσματα που έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, ενώ ένα "ορφανό" κρούσμα εντοπίστηκε και στο Ηράκλειο.

Ο κ. Σουρβίνος, χαρακτήρισε τη δημιουργία του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ως "επιτακτική ανάγκη", ενώ τόνισε ότι η διαδικασία εντοπισμού του νέου στελέχους διαρκεί αρκετές ημέρες.

Όπως είπε, στόχος είναι να “ανιχνεύσουμε έγκαιρα και να ταυτοποιήσουμε περιστατικά που θα δημιουργήσει η μετάλλαξη και στη συνέχεια να πάρουμε αποφάσεις» ενώ αναφορικά με τις μεταλλάξεις είπε ότι είναι ένα δυναμικό φαινόμενο.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο καθηγητής επισήμανε ότι δεν επηρεάζεται, μέχρι στιγμής, η αποτελεσματικότητά του από τις μεταλλάξεις του ιού ενώ για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση και για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 1η Φεβρουαρίου καθώς στα σχολεία έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει διασπορά.

Για τις μάσκες, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠΟΥ, κ. Σουρβίνος δήλωσε ότι αν και οι υφασμάτινες έχουν μικρότερη προστασία από τις χειρουργικές, μέχρι σήμερα συνέβαλαν στην προστασία από τον ιό, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Σουρβίνου στο Ράδιο Κρήτη