Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: Δεν τα κατάφερε ο Κώστας Κεφαλογιάννης

Κώστας Κεφαλογιάννης

Πάλεψε σκληρά, αλλά η μάχη ήταν άνιση. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Ο στενός συνεργάτης του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο αγαπητός Κωστής, σε ηλικία 47 ετών, έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος, συγγενείς, φίλους και συνεργάτες.

Eίχε εισαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες ξανά στο νοσοκομείο. Τότε είχε βγει νικητής. Οχι όμως σήμερα.

Αφήνει πίσω του ένα αγοράκι 10 ετών τον Γιώργο.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: "Καλό ταξίδι αδερφέ μου"

Συντετριμμένος είναι ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον θάνατο του στενού του συνεργάτη:

«Ώρα μεγάλης θλίψης και οδύνης. Ενός πρόωρου αποχαιρετισμού».

Μια τεράστια απώλεια ενός Σπουδαίου Ανθρώπου. Του Κωστή Γ. Κεφαλογιάννη.

Που μας έχει συγκλονίσει όλους μας.

Ο Κωστής Γ. Κεφαλογιάννης υπήρξε,

ένας Άνθρωπος Υπερήφανος.

Ένας Μαχητής.

Ένας Άνθρωπος Ασυμβίβαστος με Αρχές και Αξίες, που δεν τις διαπραγματεύτηκε ποτέ.

Με απαράμιλλο ήθος.

Ένας πολύτιμος Φίλος. Ένας Αγωνιστής. Ένας ακούραστος Συνοδοιπόρος. Άνθρωπος της Προσφοράς. Πάντα για τους άλλους.

Ήταν τυχεροί όσοι ήταν φίλοι του.

Λάτρευε τον γιο του Γιώργο, την οικογένεια του, τους φίλους και συνεργάτες του.

Υπηρέτησε με Ανιδιοτέλεια και με μεγάλη προσφορά το Δημόσιο Βίο.

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Παράταξη της Ν.Δ. που αγαπούσε.

Η προσφορά του στην Οικογένεια μας σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο είναι Ανεκτίμητη.

Γιώργο μου να είσαι πάντα υπερήφανος για τον πατέρα σου.

Ο πατέρας Σου, σου αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη.

Ο Κωστής θα είναι πάντα εδώ.

Στο μυαλό, στην ψυχή και στην καρδιά μας.

Κωστή αγαπημένε μου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό Ταξίδι Αδερφέ μου…

Και εγώ σ’ αγαπώ.

Το Ράδιο Κρήτη και το ekriti απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Κώστα Κεφαλογιάννη. 

Δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την απώλεια του Κωστή Κεφαλογιάννη 

«Αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη ένα αγαπημένο συγγενή, ένα γνήσιο φίλο και έναν μαχητικό συνοδοιπόρο. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης ξεκίνησε από τα Ανώγεια με εφόδιο την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του και τη δύναμη της ψυχής του και ακολουθήσε μια πορεία που αποδείκνυε την καθαρότητα της σκέψης του και τη σταθερή του πίστη σε ότι και αν υποστήριζε.

Πάντα μαχητικός, και πάντα εκεί να στηρίζει την παράταξη ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές της. Πάντα διπλά στους συμπολίτες του με γνήσιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα τους. Αποχαιρετούμε ένα γνήσιο κρητικό, ένα σπουδαίο Ανωγειανό, έναν άνθρωπο που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του σε όσους τον γνωρίσαν. Αποχαιρετούμε ένα στοργικό πατερά που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι ουσιαστικά διπλά στο παιδί του, ως φίλος και συμπαραστάτης στο δύσκολο ταξίδι της ζωής.

Γνωρίζω καλά ότι ο ίδιος δε θα επιθυμούσε ούτε μεγαλοστομίες ούτε τίποτα παραπάνω από ένα καλό λόγο κατά τον απαιτούμενο φόρο τιμής στη μνήμη του με συγγενείς,  φίλους και χωριανούς στην πατρογονική γη που γαλουχήθηκε με την ανωγειανή  πρεπιά που συνόδευε κάθε έκφανση της σύντομης ζωής του. Γνωρίζω επίσης ότι δε θα ήθελε η απώλεια του να συνοδεύεται από τη θλίψη που όλοι νιώθουμε αλλά από την διατήρηση  της αγάπης μας για τον ίδιο όσο και για τη ζωή, μιας και ο ίδιος έζησε έντονα κάθε στιγμή της δικής τους ζωής, πάντα αγέρωχος με χαμόγελό και καθαρή ματιά. Καλοστραθιά αγαπημένε μου ξάδερφε».  

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την απώλεια του Κώστα Κεφαλογιάννη

"Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους εμάς, τοπικά στελέχη της παράταξης μας , αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, η είδηση της απώλειας του Κώστα Κεφαλογιάννη. Ο Κωστής ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, που χαρακτηριζόταν για τον δυναμικό και μαχητικό του χαρακτήρα, με αδιαμφισβήτητη πολυετή προσφορά στην παράταξή μας. Ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, που αγωνίστηκε με γενναιότητα μέχρι τέλους. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του και στον αγαπητό συνάδελφο, ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη".

Με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Κεφαλογιάννη ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης δήλωσε:

“Ο Κώστας για τον κόσμο που τον γνώρισε ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Για τον κόσμο της παράταξης μας ένα μαχητικό στέλεχος. Για μένα ήταν φίλος με στενούς δεσμούς από παλιά, καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι ο πατέρας μου είχε παντρέψει τον πατέρα του. Ο θάνατος του με γέμισε θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.”

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το θάνατο του τέως Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου Κώστα Κεφαλογιάννη

Για μεγάλη απώλεια έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφερόμενος στο θάνατο του τέως Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου Κώστα Κεφαλογιάννη. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ανέφερε: « Καλό ταξίδι, Κώστα. Θα μας λείψει η αγάπη σου για το τόπο, η ανθρωπιά, η ευθύτητα και το ζεστό σου χαμόγελο. Μεγάλη απώλεια.»

Για το θάνατο του Κώστα Κεφαλογιάννη το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον αδόκητο χαμό του τέως Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου, Κώστα Κεφαλογιάννη εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Για τον αδόκητο χαμό του συντοπίτη μας,
τέως Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου, Κώστα Κεφαλογιάννη
Το Δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφασίζει ομόφωνα:
1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
2. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους 
οικείους του.
3. Να παραστεί ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και 
αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
4. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Δημάρχου και του 
Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.»

Με αφορμή το θάνατο του Κωστή Κεφαλογιάννη, τα μέλη της δημοτικής παράταξης Μαλεβιζίου «Νέοι Δρόμοι» σε δήλωσή τους αναφέρουν:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του φίλου Κωστή Κεφαλογιάννη. Ο Κωστής έδωσε πολλές μάχες στη ζωή του και πάντοτε έβγαινε νικητής. Όμως αυτή η μάχη έμελλε να είναι άνιση. Ο Κωστής αγαπούσε τον τόπο καταγωγής του τα Ανώγεια, το Μαλεβίζι αλλά και όλη την Κρήτη και υπηρέτησε τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Γαζίου. Ήταν άνθρωπος έντιμος και ειλικρινής και η απώλεια του βυθίζει στο πένθος την οικογένεια του, τους συγγενείς και τους φίλους του. Τα μέλη της παράταξης μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι Κωστή.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θέλουν να κάνουν πεζόδρομο την μικρή Έβανς

Κρήτη: Οι τουρίστες γεμίζουν τα ξενοδοχεία - Αγαπημένος προορισμός το νησί μας

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη για την εξέλιξη των μετασεισμών στο Αρκαλοχώρι

λεκκας σεισμος

Σε πλήρη απομείωση βρίσκεται το σεισμικό φαινόμενο που τους προηγούμενους μήνες ακατάπαυστα δημιούργησε πολλά προβλήματα και καταστροφές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και τις άλλες περιοχές με αποκορύφωμα το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας κ.Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

"Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη ωστόσο τα δεδομένα που υπάρχουν οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα" είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη μικρές σεισμικές δονήσεις, ωστόσο πολλές από αυτές δεν γίνονται καν αισθητές στο Αρκαλοχώρι και αλλού αλλά φαίνεται μια εκτόνωση μετά από μήνες συνεχόμενων μετασεισμών στο ρήγμα αυτό.

Ο κ. Λέκκας θα επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανέφερε, ξανά το Αρκαλοχώρι κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσει νέα αυτοψία και σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα αντισεισμικής προστασίας κ.α.

Αναφορικά με την αποκατάταση των ζημιών και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν σε κτίρια επσήμανε ότι, σταδιακά μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν σε αυτές αφού μέχρι τώρα αυτό ήταν αδύνατο λόγω των μετασεισμών ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής του αντισεισμικού κανονισμού απέκλεισε κάτι τέτοιο προς το παρόν αλλά κάλεσε τους μηχανικούς να εφαρμόζουν χωρίς αποκλίσεις τον υπάρχοντα.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Παρουσιάζεται το πρόγραμμα αναμπέλωσης - Τα ποσά της οικονομικής στήριξης

Γιώργος Δεικτάκης: Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατό του

ESPA BANNER