Κρήτη

Ηράκλειο

Ταυτόχρονος καθαρισμός παραλιών από την Αμμουδάρα ως το Φόδελε

4_1.jpg

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εντατικές εργασίες καθαρισμού στο σύνολο του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαλεβιζίου, στις οποίες έχει προχωρήσει από την προηγούμενη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για δυναμική και ευρείας κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού του συνόλου της ακτογραμμής, για την οποία επιχειρούν ταυτόχρονα πέντε μηχανήματα έργου.

Πραγματοποιείται έτσι μια συντονισμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση στο σύνολο των παραλιών του Δήμου Μαλεβιζίου από την Αμμουδάρα ως το Φόδελε. 

Στη διάρκεια των εργασιών απομακρύνονται καλάμια και άλλα πιθανά φερτά υλικά, προκειμένου να καταστούν οι παραλίες προσβάσιμες σε ντόπιους και επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αμμουδάρα, με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση που συντονίζει τις εργασίες και τον Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννη Μαρή.

Στις εργασίες καθαρισμού ο Μενέλαος Μποκέας
Στις εργασίες καθαρισμού ο Μενέλαος Μποκέας

Σε ανάρτησή του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

 «Αν θέλουμε τουρισμό ποιοτικό και όλο το χρόνο πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά. Με παραλίες περιποιημένες, επισκέψιμες, προσβάσιμες σε ντόπιους και επισκέπτες. Σε όλο το μήκος της σπουδαίας ακτογραμμής μας από την Αμμουδάρα ως το Φόδελε, επιχειρούν παράλληλα πέντε μηχανήματα έργου. Για πρώτη φορά στο Μαλεβίζι ταυτόχρονος και βαθύς καθαρισμός του παραλιακού μετώπου».

Κρήτη

Creta Farms: Ανοίγει ο δρόμος για μια ισχυρή και βιώσιμη συνέχιση της επιχείρησης

Creta Farms

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms ενέκρινε σήμερα σε ήπιο κλίμα το σχέδιο εξυγίανσης και τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas του Δημήτρη Βιντζηλαίου σχεδόν ομόφωνα με ποσοστό 97,92% των παρισταμένων και 84,52% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. Σημειώνεται  πως ο κ. Μάνος Δομαζάκης, ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, υπερψήφισε την συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί κατάθεση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου της αίτησης για την υπαγωγή της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετική γνωστοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται η σχετική απόφαση. Παράλληλα, ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ της Creta Farms, των πιστωτριών τραπεζών και της Impala Hellas, εξασφαλίζοντας την κανονικότητα στη δραστηριότητα της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη και ικανή, πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης. Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

H είσοδος του στρατηγικού επενδυτή μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης εξασφαλίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργαζόμενοι της εταιρείας εντάσσονται σε έναν μεγάλο διεθνή εύρωστο όμιλο – με τζίρο που ανήλθε στα 210 εκατ. ευρώ, EBITDA €22 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 145 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ (Impala Invest, 2019) – και αποκτούν μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια.

Έτσι, τα προϊόντα της Creta Farms επιστρέφουν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συμφωνίες με όλους τους μεγάλους retailers με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία horeca μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ο κος Δ. Βιντζηλαίος της Impala Hellas ανέφερε σε σχετική δήλωσή του: «Ο χαρακτήρας της Creta Farms δεν θα αλλοιωθεί. Έχουμε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο με σεβασμό στην παράδοση, την ιστορία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της αλλαντοβιομηχανίας, θα καταστήσει την Creta Farms και πάλι ισχυρή

Ο Δημήρτης Βιντζηλαίος
Ο Δημήρτης Βιντζηλαίος