Κρήτη

Ηράκλειο

Συντυχάκης: Βαθιά αντιδραστικό το αντιασφαλιστικό τερατούργημα

συντυχακης βουλη.jpg

«Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα είναι άθλιο, ταξικό και βαθιά αντιδραστικό», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

"Με αφορμή την πρόβλεψη του νομοσχεδίου ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν την «ελευθερία επιλογής» να επιλέξουν την ασφαλιστική τους κατηγορία, ξεκαθάρισε πως «πρόκειται για ελευθερία επιλογής της σφαγής τους», καθώς είτε θα επιλέγουν χαμηλές εισφορές που θα οδηγούν σε χαμηλές συντάξεις είτε θα επιλέγουν υψηλότερες συντάξεις και θα είναι χρεωμένοι στα Ταμεία.

Μια άλλη πλευρά που έβαλε είναι πως το νομοσχέδιο οδηγεί στην κατάργηση της αναλογικότητας στην επιλογή των ασφαλιστικών εισφορών, ευνοώντας τα εισοδηματικά ανώτερα τμήματα. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας με εισόδημα 80.000 ευρώ, θα μπορεί να πληρώνει τα ίδια με έναν αυτοαπασχολούμενο που έχει εισόδημα 8.000 ευρώ. Επίσης, τόνισε πως η κατώτερη εισφορά για τους αυτοαπασχολούμενους ανεβαίνει στα 220 ευρώ από τα 185 που ήταν σήμερα, επομένως θα φέρει νέες επιβαρύνσεις".

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ιδιοκτήτες ταξί εφιστούν την προσοχή των επιβατών

ταξί ηρακλείου

 Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης για τη λειτουργία των ταξί αυτήν την περίοδο. 

Σύμφωνα με αυτήν:

"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου ότι τα δύο ραδιοταξί της πόλης μας εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, σε καλούς και δύσκολους καιρούς.

Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι με οποιονδήποτε κίνδυνο αλλά με προφυλάξεις, να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως μας προστάζει το καθήκον.Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης (ακόμα  και κακόβουλων κινήσεων από κάποιους που θέλουν να πλήξουν το ταξί) σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα των ραδιοταξί είναι τα κάτωθι:

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ  ΚΝΩΣΣΟΣ 2810210102

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΑΝΤΙΑ 2810361362 και για οποιαδήποτε άλλο θέμα και εξυπηρέτησης το τηλέφωνο του προέδρου  του συλλόγου είναι  6979158115.