Κρήτη

Ηράκλειο

Συντυχάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει πλήρη έλεγχο των αθλητικών σωματείων και ενώσεων

ΚΚΕ,Μανόλης Συντυχάκης

Ο πλήρης έλεγχος των αθλητικών σωματείων και ενώσεων είναι ο στόχος της κυβέρνησης, ενός αντιαθλητικού και αντιδημοκρατικού σχεδιασμού που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται και σήμερα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περί αναμόρφωσης θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων και άλλες διατάξεις, σημείωσε πως με το προωθούμενο μητρώο δημιουργείται μια βάση δεδομένων για τον ασφυκτικό έλεγχο σωματείων υπό την απειλή της αναγνώρισης.

Ανέφερε πως αυτό που χρειάζεται ο αθλητισμός είναι γενναία κρατική χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων, πάγωμα και ρύθμιση οφειλών, κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, παρουσία γιατρού και δωρεάν τεστ για κορωνοϊό.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο "μικροσκόπιο" η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Νέες ανησυχίες, αλλά και ερωτήματα, έχει «πυροδοτήσει» η περίπτωση του 35χρονου από την Κρήτη, ο οποίος παρουσίασε δύο θρομβωτικά περιστατικά, λίγες ημέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν τα συγκεκριμένα περιστατικά θρόμβωσης σχετίζονται με το εμβόλιο, με τη πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να συστήνει «υπομονή» μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα, η κυρία Θεοδωρίδου, ερωτηθείσα για αυτή τη νέα εξέλιξη, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, ανέφερε ότι η κίτρινη κάρτα του 35χρονου στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το Σάββατο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια, ο 35χρονος «πάει καλά» και το τελικό πόρισμα σχετικά με το εάν η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης για τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα τα στοιχεία πηγαίνουν προς σχολαστικό έλεγχο σε αυτήν την επιτροπή» σημείωσε η ίδια συγκεκριμένα. Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Λίγη υπομονή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε ξανά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Κρήτη - κορωνοϊός: 73 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.402 νέα κρούσματα - 56 θάνατοι - 647 οι διασωληνωμένοι