Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεργασία των Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης με “Στόχο” την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

xalkiadakis_new_logo_final-01.jpg

Μια πολύπλευρη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών με θέμα την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, έχει ξεκινήσει στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης!
Ειδικότερα, με στόχο να γίνει συνείδηση σε κάθε γυναίκα ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει μια ζωή, η Κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, αλλά και υποστήριξης εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο θέμα.
Πρόσφατα, τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης υποστήριξαν ενεργά την Πανελλήνια Εταιρεία Πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού «Στόχος» προσφέροντας το ποσό του 1€ με την αγορά κάθε συσκευασίας ελαιόλαδου Χαλκιαδάκης 4 λίτρων και  0,30€ για κάθε αγορά συσκευασίας 1 λίτρου, από τα καταστήματα της Κρητικής εταιρείας. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από 1η Μαρτίου ως και τα μέσα Μαΐου υπερβαίνει τα 700€. Το χρηματικό ποσό παραδόθηκε στο Σύλλογο “Στόχος πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης”, ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά μιας συσκευής φορητού υπέρυθρου, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες πρόληψης που καταβάλει ο Σύλλογος. Επιπλέον, τοποθέτησαν και διανέμουν δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό μέσα από τα καταστήματα τους, ενώ προωθούν και την κάρτα μέλους του Συλλόγου, όπου με μόλις 20 € ετησίως μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια.

litsa_zaharaki_ypeythyni_stohos_prolipsis_kritis_vivi_xypaki_sm_halkiadakis.jpg

litsa_zaharaki_ypeythyni_stohos_prolipsis_kritis_vivi_xypaki_sm_halkiadakis.jpg, by gpapadakis

(Λίτσα Ζαχαράκη, υπεύθυνη Στοχος Πρόληψης Κρήτης_ Βιβή Ξυπάκη ΣΜ Χαλκιαδάκη)

Παράλληλα, τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ» προσέφεραν 10 δωρεάν εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας και υπερήχου σε μητέρες, μέσω των social media της Χαλκιαδάκης Α.Ε., με στόχο πάντα την ευαισθητοποίηση και ευρύτερη ενημέρωση των γυναικών όσον αφορά την πρόληψη για το καρκίνο του μαστού. 
Πρόκειται για μια σειρά από στοχευμένες δράσεις οι οποίες και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με μοναδικό σκοπό να υπάρχει μια διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου, στις οποίες η πρόληψη παίζει καθοριστικό ρόλο στην θεραπεία της.

stohos_logo.png

stohos_logo.png, by gpapadakis

tampelaki_mesa_sta_katastimata.jpg

tampelaki_mesa_sta_katastimata.jpg, by gpapadakis

Ο υπεύθυνος marketing της εταιρείας, Μιχάλης Τζαγκαράκης, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, ήταν και παραμένει δυναμικά στο πλευρό κάθε υπεύθυνης προσπάθειας που έχει ως στόχο την πρόληψη. Και με την σταθερή υποστήριξη των πελατών μας, μπορούμε και συμβάλλουμε έστω και στο ελάχιστο στο σημαντικό έργο που πραγματοποιούν οι εθελοντικές οργανώσεις του τόπου μας. Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στις εθελόντριες του Στόχου για την εξαιρετική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που καταβάλλουν, με σκοπό να γίνει πλέον συνείδηση και στον τόπο μας, το ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

Κρήτη

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

φωτο αρχείου

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα έχει ο νέος ΒΟΑΚ αποκάλυψε στο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη μετά την ενημέρωση που είχε στο υπουργείο Υποδομών από τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού.

Όπως είπε ο κ.Κουράκης ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία σηράγγων μήκους 40 χιλιομέτρων στο τμήμα του νέου Βόρειου άξονα από Νεάπολη μέχρι Χανιά ενώ στο πλαίσιο της νέας χάραξης θα κατεδαφιστούν και όλες οι υπάρχουσες γέφυρες και θα κατασκευαστούν νέες σύγχρονων προδιαγραφών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο τμήμα Χανιά Χερσόνησος θα μπει σε περιβαλλοντική διαβούλευση τον Απρίλιο του 2021 ενώ νωρίτερα τον Φλεβάρη το τμήμα Χερσόνησος -Νεάπολη.

Το τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος ανασχεδιάζεται και έχουν προκηρυχθεί οι γεωτεχνικές μελέτες ενώ παράλληλα προβλέπεται η ασφαλτόστρωση της παλαιάς εθνικής οδού απ όπου θα διεξάγεται η κυκλοφορία όταν θα κατασκευάζεται το έργο του ΒΟΑΚ.

Μέχρι τη Σητεία ο νέος δρόμος

Σύμφωνα με τον κ.Κουράκη δέσμευση της Κυβέρνησης είναι η κατασκευή του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου να φτάσει μέχρι τη Σητεία και θα προκηρυχθεί νέα μελέτη για όλο το τμήμα που θα συμπεριλαμβάνει τις έτοιμες μελέτες όπως το Καλό Χωριό – Παχειά Άμμος.

Επίσης προβλέπεται να ληφθεί μέριμνα για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων μελετών και στη συνέχεια η προώθηση του αιτήματος για ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Τούνελ προβλέπονται και στο τμήμα δυτικά του Ηρακλείου προς Φόδελε, ενώ το νέος αυτοκινητόδρομος σε όλο το μήκος του θα έχει διαχωριστικά στηθαία,δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, παράλληλους δρόμους, νέους κόμβους, και ηλεκτροφωτισμός σε αυτούς.

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Στην Ανακρίτρια ο Νορβηγός