Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στην εφορία οι Ηρακλειώτες

εφορία

Εντυπωσιακά ήταν και το 2017 τα αποτελέσματα από τις εισπράξεις στη ΔΟΥ Ηρακλείου η οποία ξεπέρασε για μια ακόμη φορά  το στόχο που είχε  θέσει για αυτήν το Υπουργείο Οικονομικών με τους Ηρακλειώτες να αναδεικνύονται και πάλι από τους πλέον καλοπληρωτές στην εφορία παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Όπως συνέβη το 2015  και το 2016 η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του Ηρακλείου κατάφερε και το 2017 να υπερβεί τους στόχους που είχε θέσει το Υπουργείο, γεγονός που δείχνει από τη μια την πρόθεση των Ηρακλειωτών να είναι συνεπείς όσο μπορούν σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους και από την άλλη ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
«Ξεπεράσαμε τον στόχο που είχε τεθεί για τις φετινές  εισπράξεις  κατά 10% ενώ και σε σχέση με πέρυσι  τα έσοδα είναι αυξημένα »   δηλώνει  στο Ράδιο Κρήτη ο  επικεφαλής της ΔΟΥ Ηρακλείου Μανώλης Ρολάκης.
Τα στοιχεία των εσόδων της ΔΟΥ Ηρακλείου και  τις δύο προηγούμενες χρονιές ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά δείχνοντας μία εντυπωσιακή υπέρβαση των στόχων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία  αυτά ο στόχος υπερκαλύφθηκε  η πορεία είναι θετική, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος .
Στο μεταξύ, υπέρβαση του στόχου είσπραξης εσόδων κατά 1,5% ή κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ σημειώθηκε το 2017, όπως ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων (Committee on Fiscal Affairs) του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι. Ο κ. Πιτσιλής έκανε επίσης λόγο για σημαντική μείωση του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους και του ρυθμού αύξησης νέων χρεών, αξιοσημείωτη μείωση του αποθέματος επιστροφών φόρων, καθώς και για μεγάλη συμμετοχή φορολογουμένων στην οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν ιδιαίτερα υψηλά ποσά φόρων.

Ελένη Στάθογλου

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER