Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Δημοτικο Συμβουλιο

Συνεδριάζει την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 και ώρα 17:55 στο Δημοτικό κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 28 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Πιο συγκεκριμένα:

Προτάσεις – ερωτήσεις δημοτών.

1. Ολική και Μερική Ανατροπή Αναλήψεων Υποχρέωσης.
2. Διακανονισμός οφειλών δημοτών.
3. Επιστροφές χρημάτων.
4. Έγκριση του αρ. 1/06-07-2016 Πρακτικού της Επιτροπής του άρθρου 32 του Ν. 1080/80.
5. Παράταση συμβάσεων μίσθωσης έργου για το πρόγραμμα RERUM.
6. Έγκριση του 4ου Α.Π.Ε. του έργου «Διαμόρφωση τμημάτων των οδών Μπαντουβά και Ιερωνυμάκη» και έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου.
7. Παράταση εργασιών συντήρησης οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμισης οδών).
8. Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή κτηρίου Οίνου και Πνεύματος στο Βενεράτο του Δήμου Ηρακλείου».
9. Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια τεσσάρων (4) λυόμενων αιθουσών σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου».
10. Έγκριση υποβολής πρότασης στα πλαίσια του Προγράμματος Horizon 2020 και της πρόσκλησης Η2020-DS-SC7-2016, στη θεματική DS-02-2016: Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο για την Τοπική Δημόσια Διοίκηση, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τους Ιδιώτες.
11. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας σε κοινόχρηστους χώρους της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης» υποέργο 3 της πράξης με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας Νέας Αλικαρνασσού.
12. Σύσταση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση και ανάπλαση οδών συνεκτικού τμήματος του οικισμού Σκαλανίου».
13. Σύσταση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση συνεκτικού τμήματος Κάτω Ασιτών Δήμου Ηρακλείου».
14. Τροποποίηση στοιχείων κειμένου Απόφασης Υλοποίησης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 στην πράξη με τίτλο «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας» λόγω αλλαγής Φ.Π.Α. σύμφωνα με το Ν.4389/2016.
15. Έγκριση μεταφοράς υλοποίησης του προγράμματος «Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων» και του απασχολούμενου σε αυτό προσωπικού ΙΔΟΧ, από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου στο Δήμο Ηρακλείου.
16. Έγκριση για συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης για την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Κρήτη 2014 - 2020», Α.Π. 5: «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,, σύμφωνα με τους όρους της με αριθμ. πρωτ. 2608/16-6-2016 πρόσκλησης, Κωδικός ως δικαιούχος φορέας του Έργου (Πράξης) με τίτλο «Δράση 9.ii.1. Κέντρα Κοινότητας».
17. Ορισμός εκπροσώπων Γενικής Συνέλευσης Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. Α.Ε. Ο.Τ.Α.
18. Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής Yλικών και Καλής Εκτέλεσης Εργασιών – Υπηρεσιών σύμφωνα το Ν. 4412/2016.
19. Έγκριση του πρακτικού συνεδρίασης της Eπιτροπής για την τελετή απονομής του βραβείου Ηθικής Τάξης έτους 2016.
20. Ακύρωση 566/2016 απόφασης του Δ.Σ. (Έγκριση εκδόσεων αφιερωμένες στο «Έτος Νίκου Καζαντζάκη») και λήψη νέας με βάση τον ισχύοντα νόμο 4416/2016.
21. Ακύρωση της αριθμ. 562/2016 απόφασης Δ.Σ. για την «Προμήθεια μικρών εργαλείων χειρός».
22. Ακύρωση της 563/2016 απόφασης του Δ.Σ. για την «Περίφραξη αμαξοστασίου του Δήμου».
23. Προμήθεια ειδών ρουχισμού, υπόδησης κ.λ.π. έτους 2016 για το ένστολο προσωπικό της Δ/νσης της Δημοτικής Αστυνομίας.
24. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για την μεταστέγαση του 2ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου.
25. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου.
26. Έγκριση μετάβασης του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Ρασούλη Ιωάννη στην Αθήνα.
27. Ανανέωση παραγωγικών αδειών Λαϊκών Αγορών.
28. Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ενυδρείο Κρήτης: Ανοίγει ξανά τις πύλες του μετά από καιρό

ενυδρειο κρητης

Έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους επισκέπτες του ;έπειτα από αρκετό καιρό είναι το Ενυδρείο Κρήτης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την
επαναλειτουργία των μουσείων, το Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium θα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες του καθημερινά από τις 17/05/2021.

Στη διάρκεια της αναγκαίας πολύμηνης απομόνωσής μας λόγω της πανδημίας COVID-19, το καταρτισμένο προσωπικό της Ενυδρειολογίας βρισκόταν καθημερινά στο χώρο φροντίζοντας τις ανάγκες όλων των θαλάσσιων οργανισμών που φιλοξενεί. Αντίστοιχα, το τμήμα εκπαίδευσης εγκαινίασε ένα νέο κύκλο διαδικτυακών ξεναγήσεων για τους μαθητές των σχολείων και για μεμονωμένα γκρουπ, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα για μια «εικονική» βόλτα στο χώρο μας. Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας με τους φίλους του Ενυδρείου.

Δυστυχώς, πριν μερικές βδομάδες χάσαμε αιφνιδιαστικά τους δύο ταυροκαρχαρίες (Carchariastaurus) μετά από 15 χρόνια συμβίωσης με τα υπόλοιπα ψάρια στο ενυδρείο μας. Οι πιθανοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική απώλεια μελετώνται με τη βοήθεια διεθνών ενυδρειολόγων συνεργατών μας. Στο σύντομο μέλλον θα φιλοξενήσουμε και πάλι άτομα αυτού του εντυπωσιακού είδους, η προσπάθεια εμπλουτισμού των συλλογών μας με τα υπέροχα πλάσματα του Μεσογειακού θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι συνεχής, όπως και η αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών του ενυδρείου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, με την ευκαιρία του ορισμού από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών της περιόδου
2021-2030 ως «Δεκαετία Ωκεάνιας Έρευνας για Βιώσιμη Ανάπτυξη», το Ενυδρείο Κρήτης ετοιμάζει για το καλοκαίρι μια έκθεση όπου παρουσιάζονται οι έρευνες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των ινστιτούτων του, σε θέματα ωκεανογραφίας, βιοποικιλότητας και της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, όπως επίσης οι διάφορες δράσεις του ΕΛΚΕΘΕ σχετικά με την γαλάζια οικονομία, την βιοτεχνολογία και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Κατά την επαναλειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του SARS-CοV-2 με ωράριο λειτουργίας, καθημερινά από 09:30 ως 16:30 (το τελευταίο εισιτήριο). Το ωράριο αυτό θα επεκταθεί αργότερα. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, και ευχόμαστε σε όλους σας μια καλή και ασφαλή καλοκαιρινή σεζόν κρατώντας πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις για να απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό μας καλοκαίρι."

ειδησεις σήμερα

Κρήτη: Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση στις νοσηλείες

Ηράκλειο: 38χρονος βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο μπάνιο