Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση Λαμπρινού με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων

dimarhos_-_arhaiologia_2.jpg

Με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βασιλική Συθιακάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Τετάρτης 19ης Οκτωβρίου, στο γραφείο του στην Λότζια.

Η κ. Συθιακάκη ζήτησε την συνάντηση με τον Δήμαρχο προκειμένου να συζητήσουν για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την καλύτερη προστασία και ανάδειξη των μνημείων του Ηρακλείου αλλά και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος προκειμένου να ενταχθεί ο Μινωϊκός Πολιτισμός στον θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα καθώς τόσο ο Δήμαρχος όσο και η κ. Συθιακάκη συμφώνησαν ότι η εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και την Αρχαιολογία είναι απαραίτητη για το συμφέρον της πόλης. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κ. Gian Andrea Paolo Garancini.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

σχολείο κορωνοϊός

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται από το πρωί στο Ηράκλειο, και κυρίως οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο στο Αρκαλοχώρι, προκάλεσαν έντονη ανησυχία.

Οπώς δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη, δόθηκε εντολή για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Ηρακλείου.

Το ίδιο αποφασίστηκε και στον Δημο Αρχανών Αστερουσίων, όπως είπε στο ekriti ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης.

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου για το υπόλοιπο του υπόλοιπου σχολικού προγράμματος τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ολοήμερα τμήματα, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής ακολουθίας.

Η απόφαση αφορά επίσης Δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και τα ΚΔΑΠ.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί απόφαση για κλείσιμο των σχολικών μονάδων σε όλο τον Δήμο Γόρτυνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πότε θα πιστωθούν οι επιδοτήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Πρόβλημα με τους βοσκότοπους

Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν πάνω από 7.000 ευρώ

Αρκαλοχώρι: Αγωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα

87 και 85 ετών αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους!

ESPA BANNER