Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση Καλαντζάκη - Θραψανιώτη για θέματα του Δήμου Ιεράπετρας

kalantzakis-thrapsanioths_1.jpg

Με το Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόσιο Καλαντζάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Εμμανουήλ Θραψανιώτης.

Τη συζήτηση μονοπώλησαν τρέχοντα θέματα του Δήμου Ιεράπετρας όπως η διαχείριση των πλαστικών των θερμοκηπίων, οι εξελίξεις για το μουσικό γυμνάσιο και η λειτουργία του τμήματος φυσικοθεραπείας στον Δήμο Ιεράπετρας καθώς και μεγάλα έργα που διεκδικεί η δημοτική αρχή για την πόλη και τις κοινότητες.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Οι προσπάθειές της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν αλλά και για την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Ιεράπετρας είναι συνεχείς και εντεινόμενες.

Ως δημοτική αρχή έχουμε αποδείξει ότι συνεργαζόμαστε ουσιαστικά με τους βουλευτές του νομού ανεξαρτήτως Κυβέρνησης και από τη μεριά μας ζητάμε και από τον κ. Θραψανιώτη να συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά στον Δήμο Ιεράπετρας.»
 

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε