Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση φοροτεχνικών με τον νέο Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου

φοροτεχνικοί

Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου κο Γιάννη Χαραλαμπάκη είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου με θέμα την καταγραφή  και αντιμετώπιση των προβλημάτων  σε θέματα φορολογικών διαδικασιών.

Εκ μέρους της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Λειβαδιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταυρουλάκης, η Ταμίας Αργυρώ Μπαφάκη, και τα Μέλη Στέφανος Βλασάκης,  και Πόπη Λυδατάκη.
 Συμμετείχαν επίσης τα στελέχη της Δ.Ο.Υ η Υποδιευθύντρια κα Μαρία Νικολακάκη και ο Προϊστάμενος Ελέγχου κος Αντώνης Λιαπάκης .

Το Προεδρείο της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. ευχήθηκε στον νέο Διευθυντή καλή θητεία και καλή συνεργασία προκειμένου να επιλύονται με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι Λογιστές Φοροτεχνικοί.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης ήδη στα φοροτεχνικά γραφεία γίνεται σημαντική δουλειά και υπάρχει μεγάλος  φόρτος εργασίας και υποχρεώσεων όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και των φυσικών προσώπων, αφού ένας τεράστιος όγκος διαδικασιών  που αφορούν από το κοινωνικό μέρισμα -επιδόματα μέχρι και τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων διεκπεραιώνονται από τα λογιστικά γραφεία.

Συζητήθηκαν  θέματα όπως της  ορθής εφαρμογής διατάξεων των Ε.Λ.Π. ,του νέου κώδικα φορολογικών διαδικασιών , της  εφαρμογής του νέου ποινολογίου , καθώς και ζητήματα που διευκολύνουν  την καθημερινότητα τόσο των συναδέλφων όσο και των φορολογουμένων όπως το θέμα των συμψηφισμών και των επιστροφών, και της λειτουργίας του  μητρώου.

Ζήτησε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με τα στελέχη της Δ.Ο.Υ προκειμένου να αποφεύγονται ταλαιπωρία και λάθη, ενώ  τελειώνοντας είπε ότι οι φοροτεχνικοί αποτελούν τον βασικό πυλώνα για την εφαρμογή των φορολογικής νομοθεσίας και αυτό αναγνωρίζεται σήμερα σε επίπεδο Διοίκηση Υπουργείου, που όμως θα πρέπει να νομοθετήσει και να λύσει θέματα που ταλαιπωρούν το κλάδο όπως η ψηφιακή υπογραφή και αρκετά άλλα.

Ο νέος Διευθυντής κος Χαραλαμπάκης και τα στελέχη της Δ.Ο.Υ Ηρακλείου ευχαρίστησαν το Δ.Σ. για την επίσκεψη την συνεργασία που υπάρχει αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν οι φοροτεχνικοί οι οποίοι συμβάλουν σημαντικά στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, και  όπως είπε ο κος Χαραλαμπάκης θα είναι στην διάθεση του Προεδρείου της Ένωσης  για οποιοδήποτε θέμα αφορά την καλυτέρευση των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ, και της εξυπηρέτησης των Πολιτών.
 

Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Αναβολή εκδηλώσεων λόγω των καιρικών συνθηκών

Χριστουγεννιατικο δεντρο

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Σάββατο 4/12, εκδήλωσης φωτοδότησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Με βάση την ανακοίνωση αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα στις 7 το απόγευμα, φωτοδότηση του νέου χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Χανίων στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Για τη νέα ημερομηνία και ώρα της τελετής φωτοδότησης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών.

Ακόμα αναβάλονται και οι προγραμματισμένες για σήμερα, δράσεις της «Γιορτής ΣΥΝ - άθλησης», στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων. Οι δράσεις, που εντάσσονται στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία, θα πραγματοποιηθούν, σε νέα ώρα και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

ESPA BANNER