Κρήτη

Ηράκλειο

Συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη στον Δήμο Μαλεβιζίου

vardakis_melevizi_261021.jpg

Οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας, ο ημικόμβος της Αχλάδας, η κατάσταση του ιστορικού Ναού του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) Κιθαρίδας και οι επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα, αποτέλεσαν βασικά θέματα της συνάντησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη.

Σχετικά με τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος τον κ. Βαρδάκη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου έως τις 15 Νοεμβρίου.  Επίσης, συζητήθηκε η βελτίωση ως προς τη χρήση του ημικόμβου της Αχλάδας και η πρόταση που επεξεργάζεται η δημοτική αρχή, ώστε να μετατραπεί σε ολοκληρωμένο κόμβο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση ιστορικών Ναών, όπως του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) στην Κιθαρίδα, του οποίου η στατικότητα έχει επιδεινωθεί μετά τους σεισμούς. Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον δήμαρχο για τη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία προχώρησε, καταθέτοντας Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης του Ναού.

Επίσης, ο Δήμαρχος πληροφόρησε τον κ. Βαρδάκη ότι θα αιτηθεί την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς αρκετές κατοικίες στο Γάζι και σε άλλες περιοχές έχουν υποστεί ζημιές.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, ενημέρωσαν τον κ. Βαρδάκη ότι υπάρχουν μελέτες που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο, αλλά, δυστυχώς, όπως τόνισαν, οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Κρήτη - κορωνοϊός: 106 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Παρέλαση, μετά από δύο χρόνια, με μέτρα

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής

Περιπολικό

Εξιχνιάστηκε σήμερα (1/12) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, υπόθεση κλοπής που διαπράχτηκε στα Χανιά.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού κατηγορούμενου για κλοπή. Ειδικότερα, την 02.11.2021 άγνωστο άτομο αφαίρεσε από επιχείρηση κινητό τηλέφωνο συνολικής χρηματικής αξίας 1.100 ευρώ.

Από την έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας, καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kρήτη: Βγήκαν τα μαχαίρια μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών!

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο φαράγγι

Κρήτη: Διαβούλευση Δήμων - ΦΟΣΔΑ για αλλαγές στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

 

ESPA BANNER