Κρήτη

Ηράκλειο

Συμπαράσταση στον αρμενικό λαό από την ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ Δημοτών

Ινιωτάκης

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Αρμενικό λαό, από την δημοτική παράταξη "ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ":

Ο περήφανος και ηρωικός λαός της Αρμενίας, που έχει υποστεί γενοκτονία καλείται ακόμα μια φορά να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, απέναντι στους εισβολείς Αζέρους με την βοήθεια των Τούρκων και τζιχαντιστών από τρίτα μέρη!

Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει μπροστά σε αυτό το έγκλημα!

H σιωπή και η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι συνενοχή!

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι από ορισμένες δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίες μάλιστα έχουν βεβαρυμμένο ιστορικό στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η Τουρκία, επιχειρείται να επιβληθεί το «δίκαιο του ισχυρότερου» στις διακρατικές σχέσεις.

Το διαπιστώσαμε στη Κύπρο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική στην Ανατολική Μεσόγειο, και τώρα στην Υπερκαυκασία.

Αυτή η απαράδεκτη από κάθε άποψη πρακτική θα έπρεπε να κινητοποιήσει άμεσα όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Καταδικάζουμε την έμπρακτη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο, η οποία αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και παρανομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Καταδικάζουμε την παρουσία και συμμετοχή στον πόλεμο χιλιάδων τζιχαντιστών στην υπηρεσία του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Καταδικάζουμε την δολοφονία αμάχων στα εδάφη της Αρμενίας.

Με τους Αρμένιους πορευτήκαμε μαζί στην ιστορία, έχουμε υποστεί σφαγές από τους Οθωμανούς στην Πόλη και στην Σμύρνη και μεγαλώσαμε μαζί τους στις γειτονιές μας σε όλη την Ελλάδα και στο Ηράκλειο.

Δυστυχώς, η εμμονή του Μπακού στη διεξαγωγή ενός ολοκληρωτικού πολέμου, με τη χρησιμοποίηση ακόμη και τζιχαντιστών στις τάξεις του στρατού του, με κύρια θύματα άμαχους πολίτες, συνιστά μια ακόμη ψηφίδα στην αναζωπύρωση των συγκρούσεων σε ολόκληρη την περιφέρεια της ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου, που ως κύριο υποκινητή έχει την τουρκική ηγεσία και τα «νεο-οθωμανικά» της οράματα.

Η λογική της επίλυσης των διαφορών μέσω της βίας και των όπλων, που προωθεί η Άγκυρα, πρέπει να βρει την καθολική καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για το διεθνές σύστημα και, πρωτίστως, για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής μας.

Επιπρόσθετα θα αναμέναμε η στάση της ελληνικής Πολιτείας να αναδεικνύει καθαρά τις ιστορικές διαστάσεις της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τα ελληνικά ΜΜΕ να εμπνέονται από τα αισθήματα φιλίας τα οποία τρέφει ο ελληνικός προς τον αρμενικό λαό.

Στέλνουμε δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τους αδελφούς Αρμενίους. Προς τους Αρμενίους με τους οποίους μοιραζόμαστε το χθες, το σήμερα και το αύριο, σε μία κοινή πορεία χιλιάδων ετών Η σκέψη μας είναι στο πλευρό των ηρωικών ανδρών και γυναικών που πολεμούν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος τους.

 

Κρήτη

Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ράδιο Κρήτη: "Φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη

Ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας

Για “φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη, έκανε λόγο μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Δημήτρης Δημόπουλος, με αφορμή το μνημόνιο αμοιβαίας συνεννόησης που υπέγραψαν Παγκρητια Τράπεζα και Συνεταιριστική Χανίων.

Ο κ. Δημόπουλος έκανε λόγο για μία ισχυρή τράπεζα με βάση την Κρήτη και την κρητική οικονομία και υπηρεσίες full banking.

Μπαίνοντας στην κανονικότητα, μετά την πανδημία, οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο τους. Η νέα τράπεζα θα έχει 30% σε πελάτες, 40% σε καταθέσεις και στα δάνεια πάνω από 20%. Φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε κυρίαρχη θέση στην αγορά της Κρήτης, ενώ θα είμαστε δίπλα στο κάθε νοικοκυριό, στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία του νησιού, κι εκεί θα ρίξουμε όλη την προσοχή μας”, τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε, η νέα τράπεζα θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση ενώ θα προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να μπει στο χρηματιστήριο. “Δεν θα έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τις συστημικές τράπεζες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο τράπεζες «η συγχώνευση θα προχωρήσει με βάση την καθαρή θέση της κάθε τράπεζας και αφού πρώτα υλοποιηθεί ο απαιτούμενος οικονομικός και νομικός έλεγχος και εγκριθούν οι διαδικασίες από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών και τις εποπτικές αρχές». 

Τα δύο μέρη δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το ύψος της προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην μετά Covid-19 εποχή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη φάση της ανόρθωσης της οικονομίας και της επίτευξης σταθερών αναπτυξιακών ρυθμών, λειτουργώντας ως αρωγοί των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, με έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων και στην μετάβαση σε μία νέα πράσινη και ψηφιακή οικονομία. 

Με αυτό το δεδομένο, η παρούσα χρονική στιγμή κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη για την συνένωση των δυνάμεων των δύο τραπεζών της Κρήτης και τη δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής τράπεζας, η οποία πρόκειται να συνεισφέρει σημαντικά στην ευημερία και στην ανάπτυξη της κρητικής κοινωνίας και οικονομίας ενώ παράλληλα θα διαθέτει την δυνατότητα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε εθνικό επίπεδο. 

(Στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας)

 

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Κρήτη - κορωνοϊός: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

Ηράκλειο: Έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κοπέλα αλλά ήταν αργά...

ESPA BANNER