Κρήτη

Ηράκλειο

Συμμορφώνονται θαμώνες και ιδιοκτήτες με το νέο αντικαπνιστικό στο Ηράκλειο

Αντικαπνιστικός νόμος

Συμμορφώνονται όπως όλα δείχνουν οι ιδιοκτήτες καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ, αλλά και οι θαμώνες στον επικαιροποιημένο αντικαπνιστικό νόμο στο Ηράκλειο. 

Με βάση τα επίσημα στοιχεία όπως προκύπτουν από την πλευρά των ελέγχων Δημοτικής Αστυνομίας και Διεύθυνσης Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 120 έλεγχοι σε καταστήματα και έχουν βεβαιωθεί μόλις 11 παραβάσεις. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μαρίνο Παττακό οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και δεν πρόκειται να σταματήσουν, ωστόσο τα αρμόδια κλιμάκια διαπιστώνουν πλήρη συμμόρφωση ιδιοκτητών και καταναλωτών στις διατάξεις του νόμου. 

Εκτός όμως από τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Υγείας, έλεγχοι πραγματοποιούνται και από άλλα κλιμάκια, οι οποίοι είναι επίσης εντατικοί. 

Όπως προκύπτει από τα πανελλαδικά στοιχεία προς επεξεργασία, το Ηράκλειο διατηρεί την πρωτιά σε αριθμό ελέγχων και κατά συνέπεια και σε ύψος προστίμων αναφορικά με τον αντικαπνιστικό νόμο. 

Είναι χαρακτηριστικό πως σε διάστημα μόλις μίας ημέρας στις 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 15 συνολικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από τους ελέγχους προέκυψαν παραβάσεις που αντιστοιχούν σε πρόστιμα ύψους 4.500 ευρώ για τους καταστηματάρχες και 400 ευρώ για τους θαμώνες. 

Υπενθυμίζεται ότι πανελλαδικά μόνο για το τελευταίο δεκαήμερο, έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας πρόστιμα συνολικού ύψους 58.300 ευρώ. 

Από τους ελέγχους πάντως προκύπτει ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 80 % πανελλαδικά έχει συμμορφωθεί πλήρως με το νέο αντικαπνιστικό νόμο. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ