Κρήτη

Ηράκλειο

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (φωτο)

συλλαλητήριο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται:

Από παλμό και μαζικότητα χαρακτηρίστηκε το σημερινό συλλαλητήριο των σωματείων σαν συνέχεια της απάντησης στο ασφαλιστικό τερατούργημα Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και μετέπειτα με πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, βροντοφώναξε :

Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση!Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!

Την κεντρική ομιλία της σημερινής συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών  Βουρλιώτης Δημήτρης όπου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής :

“Αυτή η μάχη που δώσαμε, οι μάχες που δίνουμε, είναι μάχες με γραμμή και περιεχόμενο.

Αγώνας που συνδέεται με το αύριο και τη δυνατότητα των εργατών να κάνουνπραγματικότητα την προοπτική που είναι προς το συμφέρον τους.

Είναι μάχη για να βρεθεί ηεργατική τάξη με το κίνημα της σε καλύτερες θέσεις και όρους, στον πόλεμο με τημεγαλοεργοδοσία.”

 

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ενώ παράλληλα ανέδειξε τον επιζήμιο ρόλο του εργοδοτικού  - κυβερνητικού συνδικαλισμού με αφορμή το συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ στο Καβούρι αλλά και το απαράδεκτο κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης σε Καβούρι – ΑΣΣΟΕ – Νησιά του Βορείου Αιγαίου λέγοντας

“Αυτή η εβδομάδα είχε ΜΑΤ στο συνέδριο- παρωδία της ΓΣΕΕ, είχε ΜΑΤ στα νησιά του Β.

Αιγαίου, είχε ΜΑΤ μέχρι και μέσα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα!.

Να ξεκαθαρίσουμε προς την κυβέρνηση πως η τρομοκρατία δεν μπορεί να ανακόψει την

άνοδο του εργατικού, του λαϊκού κινήματος! Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Όσα ΜΑΤ

και ασφαλίτες κι αν κατεβάσουν στους δρόμους, όσους ξεπουλημένους εργατοπατέρες κι αν

στηρίζουν, όση λάσπη κι αν πετάξουν από τα ΜΜΕ το εργατικό κίνημα ανασυντάσσεται!”

Η επίθεση θα συνεχιστεί. Η αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του τώρα πρέπει να δυναμώσει. Τώρα ψηφίζεται το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου- Βρούτση.

Αύριο θα έρθει ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί

είναι πολλοί και θα ξεδιπλωθούν με γοργό ρυθμό.

Εμείς μια υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Τίποτα από όσα

έγιναν, όσα γίνονται όσα σχεδιάζονται για τον περιορισμό των διαδηλώσεων των αγώνων

δεν θα μείνει αναπάντητο. Όλα θα απαντηθούν από τους αγώνες μας.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΗΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΑΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο

Πέφτει νέα άσφαλτος σε Αγίου Μηνά, 62 Μαρτύρων - Τι θα γίνει με τα έργα στο κέντρο

Aγίου Μηνά

Από βομβαρδισμένο τοπίο σε λίγες ημέρες δύο από τους κύριους άξονες κυκλοφορίας του Ηρακλείου θα παρουσιάζουν νέα εικόνα.Πρόκειται για την οδό Αγίου Μηνά και την λεωφόρο 62 Μαρτύρων η αποκατάσταση των οποίων θα ανακουφίσουν οχήματα και πεζούς μετά βεβαίως το τέλος των μέτρων απαγόρευσης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης σε 20 περίπου ημέρες θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην Αγίου Μηνά ενώ σήμερα διαβιβάστηκε και ο φάκελος στην τροχαία Ηρακλείου για να κείσει το ένα ρεύμα στην 62 Μαρτύρων.

Από σήμερα ξεκίνησαν και οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Ικάρου, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Μποφώρ.

Οι εργασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Επίσης ξεκινά ένα νέο έργο αποκατάστασης δρόμων από λακκούβες ύψους 500.000 ευρώ.

Δημοπράτηση για τα έργα του κέντρου

Ο κ. Αναστασάκης για την ανάπλαση του κέντρου είπε ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η νέα δημοπράτηση για το 50% του έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί και το οποίο χωρίζεται σε τρία κομμάτια.

Το πρώτο από τη  διασταύρωση της 25ης Αυγούστου ,Δικαιοσύνης, Ίδης και 1821, Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Στη συνέχεια το έργο της μικρής Έβανς και το τρίτο η οδός 1821. Ο κάθε δρόμος επεσήμανε ο αντιδήμαρχος θα έχει χωριστό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών εάν όλα πάνε καλά με το διαγωνισμό και την ανάδειξη αναδόχου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 2,5 εκατ.ευρώ.

Πάρκο Γεωργιάδη

Το 50% του πάρκου θα δοθεί σε χρήση μέσα στον Απρίλιο καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση και οι φυτεύσεις.

Ενετικά τείχη

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα ευπρεπισμού με οριοθέτηση διαδρομών για και διάστρωση χωμάτων για ποδήλατο κ.α.Παράλληλα θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και νέος φωτισμός καθώς και φύτευση 7 στρεμμάτων.

Πρόσφατα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα δύο έργα της  διαμόρφωσης της διαδρομής του ισόπεδου τμήματος των Τειχών, και τη στερέωση και αποκατάσταση του Ανατολικού ευθύγραμμου τμήματος και της πύλης Σαμπιονάρα.

Αντικείμενο του πρώτο έργου είναι η δημιουργία μίας γραμμικής πορείας στο ισόπεδο τμήμα των Ενετικών Τειχών της πόλης του Ηρακλείου. Η περιοχή παρέμβασης ξεκινάει από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Βιτούρι. Η διαδρομή των τειχών θα λειτουργήσει σαν ένας γραμμικός συμβολικός κήπος.

Ο κήπος αυτός θα αρθρώνεται κατά μήκος της γραμμικής ανάπτυξης των τειχών και θα διασχίζεται από μια σαφώς οργανωμένη πεζοπορική και ποδηλατική διαδρομή. Κατά μήκος της διαδρομής σε κομβικά σημεία του τείχους, ήπιες παρεμβάσεις και διαμορφώσεις θα συγκροτούν θεματικές στάσεις – πλατώματα.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει τη στερέωση και αποκατάσταση του τμήματος των ενετικών τειχών Ηρακλείου στην ανατολική πλευρά του προμαχώνα Σαμπιονάρα με το αντίστοιχο Ορετσιόνε.

Περιλαμβάνονται επίσης εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της πρόσοψης και της στοάς της πύλης Σαμπιονάρα που οφείλονται στο γεγονός ότι ήταν αφανής και επιχωματωμένη για δεκαετίες.

 Ενώ προβλέποινται και αναψυκτήρια.