Κρήτη

Ηράκλειο

Συγκλονιστική μαρτυρία για το τροχαίο στην Ηρακλείου - Μοιρών: "Συγγνώμη Μιχάλη"

πένθος

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 49χρονο από τις Δαφνές, που έχασε τη ζωή νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην εθνική Ηρακλείου - Μοιρών. Ο Μανόλης Βιτώρος, αυτόπτης μάρτυτας στο τροχαίο, σε ανάρτησή του, περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος ανδρας, εξαιτίας ενός ασυνείδητου οδηγού που έκανε αντικανονική προσπέραση. 'Ισως, κάμερες από καταστήματα της περιοχής, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

"3/3/2018 οδεύοντας πρός Βενεράτο,ώρα 7&40 το προπορευόμενο αυτοκίνητο κάνει προσπέραση σε άλλο προπορευόμενο περνώντας την διπλή διαχωριστική αγνοώντας επιδεικτικά ότι ερχόταν αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα ο οδηγός του να ξαφνιαστεί και να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του. 
Ακούω τον ήχο της πρόσκρουσης στό στηθαίο και βλέπω στον καθρέπτη το αυτοκίνητο να στριφογυρνά στο αέρα και παγώνω. 
Κάνω δεξιά και αναστροφή (Δεν είχε άλλα αυτοκίνητα) και τρέχω να δώ τον δυστυχή οδηγό αν χρειάζεται βοήθεια. Δυστυχώς ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.
Αυτός που δημιούργησε το τροχαίο οδηγώντας τόσο ανεύθυνα και επιθετικά ούτε καν μείωσε ταχύτητα απεναντίας εξαφανίστηκε θέλοντας να φτάσει 2 η 3 άντε 5 λεπτά νωρίτερα στόν προορισμό του αφαιρώντας σου την ζωή Μιχάλη όπως έμαθα ότι σε λένε.
Συγνώμη Μιχάλη που η παιδεία μας σαν λαός σου στέρησε την ζωή!
Συγνώμη Μιχάλη που η ενστικτώδης αντίδραση μου ήταν να τρέξω μήπως και μπορούσα να βοηθήσω ενώ έπρεπε να κυνηγήσω το κτήνος που σε σκότωσε και να πάρω τον αριθμό της πινακίδας του.
Συγνώμη Μιχάλη εύχομαι να είσαι ο τελευταίος που φεύγει τόσο άδικα!!!"
Μανόλης Βιτώρος

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων

Ηράκλειο - τσιμεντοστρώσεις

Αγροτικούς δρόμους σε Δαφνές και Σταυράκια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τσιμεντοστρώσεων, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Γιώργο Καραντινό.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των έργων αγροτικής οδοποιίας, τα οποία κρίνονται αναγκαία για την διευκόλυνση της πρόσβασης των δημοτών στις περιουσίες τους, επισημαίνοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής παραμένει η ισόρροπη ανάπτυξη του κέντρου και της περιφέρειας του Δήμου.

Αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»  με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το έργο έχει τελικό ποσό σύμβασης τις 599.967,32 €.

Αναμένεται να πέσουν συνολικά 9.545,00 κυβικά μέτρα. Έτσι έχουν ξεκινήσει και γίνονται παρεμβάσεις σε Δαφνές, Σταυράκια, Βασιλειές, Προφήτη Ηλία, Κυπαρίσσι, Άγιο Μύρωνα, Κάτω Ασίτες, Πύργου.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για 6 έργα, προϋπολογισμού μελέτης το καθένα 3.720.000,00 €, που αντιστοιχεί σε ποσότητα 19.200,00 κυβικά μέτρα μπετόν το καθένα. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Τα έργα αυτά είναι: Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου, στην 4η κοινότητα, στην κοινότητα Βασιλειών, στη Δημοτική  Ενότητα Τεμένους, στη Δημοτική  Ενότητα Γοργολαΐνη και στη Δημοτική  Ενότητα Παλιανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρώθηκε το έργο «Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων Δήμου Ηρακλείου». Το έργο αυτό είχε τελικό ποσό σύμβασης 1. 715.479,62 ευρώ και η χρηματοδότηση ήταν από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Παρεμβάσεις έγιναν σε όλα τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου αλλά και τις αγροτικές περιοχές της 3ης και 4ης κοινότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: "Φουσκωμένοι" λογαριασμοί για χιλιάδες ιδιοκτήτες που φανέρωσαν αδήλωτα τετραγωνικά

Rapid test στο Παλαίκαστρο Σητείας