Κρήτη

Ηράκλειο

Super Market Χαλκιαδάκης και ΠΑΕ ΟΦΗ μαζί για το «Δικαίωμα στη Ζωή»

halkiadakis-ofi3.jpg

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Άνω Καλέσα επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, από κοινού, εκπρόσωποι της εταιρείας Χαλκιαδάκης ΑΕ και της ΠΑΕ ΟΦΗ, γνώρισαν τα εξυπηρετούμενα παιδιά των πρωινών τμημάτων των ΚΔΗΦΑμεΑ «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Άνω Καλέσα και στο Θραψανό, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου και  ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Σωματείου  Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή». Τα παιδιά δέχθηκαν δώρα τόσο από τα S/M Χαλκιαδάκης, όσο και από την ΠΑΕ ΟΦΗ. 

Οι εκπρόσωποι της Χαλκιαδάκης ΑΕ, Τζαγκαράκης Μιχάλης (υπεύθυνος marketing) και Ξυπάκη Βιβή (τμήμα marketing) παρέδωσαν επίσης δωροεπιταγές για τις ανάγκες των ΚΔΗΦΑμεΑ «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Άνω Καλέσα και στο Θραψανό. 

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΟΦΗ, Βογιατζάκης Μανώλης (υπεύθυνος επικοινωνίας) και οι ποδοσφαιριστές Κοσμάς Τσιλιανίδης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και Θοδωρής Μίγγος, προσκάλεσαν τα παιδιά των ΚΔΗΦΑμεΑ «Δικαίωμα στη Ζωή» σε έναν από τους επόμενους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, σαν μια αρχή δράσεων της ΠΑΕ ΟΦΗ για τη στήριξη του έργου του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή».

Τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα με τους επισκέπτες τους, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και ανταπέδωσαν με αγάπη, πολλά χαμόγελα, ημερολόγια του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή», Χριστουγεννιάτικα γλυκά, καφέ και χυμό.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, ο πρόεδρος κύριος Σημαντηράκης Παύλος, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Χαλκιαδάκης ΑΕ για την επίσκεψη και τη  διαχρονική στήριξη που παρέχει η εταιρεία στις δράσεις του Σωματείου καθώς και τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΟΦΗ για την επίσκεψη και τη διάθεση της ΠΑΕ ΟΦΗ να στηρίξει το έργο του Σωματείου.

Το «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» είναι Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία και εκπροσωπείται στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία. 

Είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης / Διεύθυνση Πρόνοιας. 

Έχει ως εποπτεύουσα αρχή τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου  Κρήτης. 

Λειτουργεί τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» στα Άνω Καλέσα, σε χώρο που δωρήθηκε από τον Σύλλογο «Ο Σωτήρας» και «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» στο Θραψανό, σε χώρο που παραχωρήθηκε προς χρήση από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Σήμερα στα δυο αυτά κέντρα εξυπηρετούνται 87 παιδιά και ενήλικες με Αναπηρία. 

Στόχοι του Σωματείου για το 2020 είναι: 

• Η δημιουργία ακόμη 30 θέσεων για παιδιά με Αναπηρία, στο ΚΔΗΦΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» στα Άνω Καλέσα.

• Η συνέχεια της διαδικασίας για τη δημιουργία και τη λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (σπίτια για μόνιμη κατοικία) για Άτομα με Αναπηρία.

• Η συνέχεια της διαδικασίας  ίδρυσης και δημιουργίας του νέου ΚΔΗΦΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» του Δήμου Αρχανών –Αστερουσίων, δυναμικότητας 70 ΑμεΑ, σε χώρο που παραχωρήθηκε προς χρήση, από τον Δήμο. 

• Η έναρξη της διαδικασίας για την αδειοδότηση ίδρυσης  και τη δημιουργία του νέου ΚΔΗΦΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» στο κτίριο του Κ.Κ.Π.Π.Κ. στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, δυναμικότητας 70 ΑμεΑ. 

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τη λειτουργία, τις δράσεις και τους στόχους του Σωματείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να στηρίξετε το δύσκολο αλλά όμορφο έργο του, στην ιστοσελίδα www.dikaiomastizoi.gr. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

αστυνομια βραδυ

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε νωρίτερα πυροβολήσει προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α΄Αστυνομικού Τμήματος στο Ηράκλειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δώθηκε σήμα για πυροβολισμούς μπροστά από το δημαρχείο Μαλεβιζίου, οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τον δράστη και τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε μέσα στο όχημα και το όπλο. Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και η ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου.

Ο πρωταγωνιστής του σοβαρού επεισοδίου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα

Κρήτη: Τον έπιασαν με ναρκωτικά χάπια και παράνομο όπλο