Κρήτη

Ηράκλειο

Στους κόμβους Αγίας Πελαγίας Μποκέας και Παππάς

Μενέλαος Μποκέας - Νίκος Παππάς

Επί τόπου στο έργο των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συναντώντας τον Τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης των έργων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Συναντηθήκαμε στα έργα των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας επί του ΒΟΑΚ, με τον Τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, που επισκέφθηκε την περιοχή μας.

Ενημερώσαμε τον κ. Παππά για την πορεία υλοποίησης των έργων, τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και για την συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γύρω από τη δρομολόγηση νέων αναγκαίων παρεμβάσεων, οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική μελέτη.

Έργα πνοής όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρο το νησί, καθώς δημιουργούν συνθήκες ασφαλούς διέλευσης στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης, καθώς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κάτοικους

στάθμευση

Προστίθενται σταδιακά από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου νέες θέσεις στάθμευσης, με τη μπλε διαγράμμιση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου που είναι κάτοχοι της ειδικής κάρτας στάθμευσης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η παραχώρηση συνολικά 16 νέων θέσεων στις οδούς Τομπάζη, Βιάννου και την οδό 1770. Στόχος του δήμου είναι, σταδιακά, οι έως σήμερα 369 θέσεις που έχουν εγκριθεί να φθάσουν τις 690 , που θα είναι και η "οροφή", όπως ξεκαθαρίζει στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης. 

Άλλες τόσες, δηλαδή άλλες περίπου 700, είναι οι θέσεις ελεγχόμενης παρόδιας στάθμευσης που θα μείνουν “ανοικτές” και διαθέσιμες για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης.

Οι 369 θέσεις που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη διαγραμμιστεί με μπλε χρώμα, αντιστοιχούν σε 157 στη Ζώνη Α, που οριοθετείται από την περιφέρεια που σχηματίζεται από τη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, τις οδούς Γιαμαλάκη και Κυρίλλου Λουκάρεως, την πλατεία Κορνάρου, την οδό Αβέρωφ, την πλατεία Ελευθερίας και την οδό Δουκώς Μποφώρ.

Οι 165 έχουν δεσμευτεί για τη Ζώνη Β, είναι η περιοχή νοτιοανατολικά της ζώνης Α που οριοθετείται βόρεια από τη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, νότια από τα Τείχη και ανατολικά από την οδό Έβανς.

Τέλος, στη Ζώνη Γ που οριοθετείται από την περιοχή νοτιοδυτικά της Ζώνης Α, νότια από τα Τείχη και την οδό Γερωνυμάκη, δυτικά από την όδο Έβανς και ανατολκά από τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως αντιστοιχούν 47 θέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι έως σήμερα οι δικαιούχοι καρτών φθάνουν τους 1286, εκ των οποίων οι 610 που έχουν κάρτες για τη Ζώνη Α μπορούν να σταθμεύουν και στις τρεις ζώνες. Το ίδιο δε συμβαίνει για τους 525 που έχουν κάρτες για τη Ζωνη Β που πρέπει να σταθμεύουν μόνο εκεί και τους 151 που μπορούν να σταθμεύουν μόνο στη Ζώνη Γ.

ΜΖ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - σχολεία: Ποια παραμένουν κλειστά... λόγω κορωνοϊού

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κοφτερίδης στο Ράδιο Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειο όπως τον Μάρτιο